Sharp a Prezentat un nou Telefon Pliabil INEDIT

Sharp a prezentat astazi un nou model inedit de telefon mobil pliabil, compania japoneza incercand sa iasa din tipare cu un model la care putina lume se astepta.

sharp ecran flexibil

Sharp a prezentat astazi propria versiune a unui telefon pliabil, iar in clipul video de mai jos puteti vedea ideea japonezilor in ceea ce priveste un asemenea model de telefon mobil, iar ea este destul de interesanta. Mai exact, cei de la Sharp au prezentat doar un ecran flexibil care poate fi indoit intr-o forma potrivita pentru un telefon pliabil ce ne aduce aminte de telefoanele cu clapa, un format invechit, care a disparut de mult timp.

Sharp nu ne arata aici versiunea finala a telefonului pliabil la care lucreaza pentru a concura cu Huawei MATE X, Samsung GALAXY FOLD, sau oriceva va mai aparea pe piata, ci doar un prototip al unui asemenea produs. Telefonul pliabil pe care Sharp il va lansa va avea un ecran flexibil care ar trebui sa se plieze in exact acest mod, insa carcasa si functionalitatea pe care le va avea, ar trebui sa fie diferite fata de ceea ce vedem in acest moment.

Sharp a Prezentat un nou Telefon Pliabil INEDIT

Ecranul prezentat de catre cei de la Sharp are o diagonala de 6.2 inch, rezolutie de 3040 x 1440 pixeli, fiind AMOLED, si cu rata de aspect 19:9, deci specificatii inferioare telefoanelor Huawei MATE X, sau Samsung GALAXY FOLD. Ecranul plaibil ar trebui sa reziste la 300.000 de plieri, cifra fiind mai mare decat in cazul Samsung GALAXY FOLD, doar ca Sharp vorbeste doar despre ecran, iar Samsung despre balamaua telefonului, nu doar despre ecran.

Per total, ideea celor de la Sharp este una cu aplicabilitate foarte limitata, deoarece telefonul nu poate fi transformat intr-o tableta, asa cum e cazul modelelor de la companiile competitoare, ci poate fi doar indoit, ca si cum ar fi unul cu clapa. Nu stiu cat de util ar fi in lumea reala un asemenea model de telefon, insa poate ca Sharp are pregatite si ecrane cu forme si diagonale diferite, care ar fi intr-adevar utile la ceva pentru clienti.