Raed Arafat: avertizarea privind masurile de restrictie suplimentare

raed arafat avertizarea masurile restrictie

Raed Arafat continua sa ne avertizeze in legatura cu pericolul pe care-l reprezinta noul Coronavirus in Romania in momentul de fata, el facand asta si cand aveam 200 de cazuri pe zi, iar acum la aproape 1400 o face in continuare, desi pare sa fie in zadar.

Raed Arafat a spus intr-un interviu de la Radio Romania Actualitati ca in zonele in care numarul de cazuri va creste necontrolat, iar regulile nu se respecta, ar pute afi luate masuri suplimentare de restrictie pentru ca virusul sa nu infecteze extrem de multi oameni.

“Deci despre masurile ferme este clar ca noi nu putem sa spunem ca vina o are intreaga populatie. Populatia in mare parte respecta, toti indicatorii arata ca in mare parte populatia respecta regulile si chiar sunt atenti la aceste aspecte.

Acolo unde regulile nu sunt respectate, acolo unde se incalca aceste reguli, atunci măasurile coercitive trebuie sa fie aplicate. Deci altfel nu putem opri raspandirea virusului si nu putem opri cresterea numarului cazurilor. Plus zonele care sunt afectate, acolo unde avem zone afectate care depasesc o anumită cifra, atunci va trebui poate sa luam masuri suplimentare de izolare, de carantinare a zonei ca sa putem sa limitam raspandirea virusului în afara zonei respective. Deci astea pot fi masurile principale, ferme care pot sa fie luate.”