Calea Lactee: Gaura INCREDIBILA Descoperita Acum in Galaxia

Calea Lactee treime

Calea Lactee, galaxia din care face parte sistemul solar, si implicit Pamantul, are parte de o descoperire incredibila, iar asta pentru ca in interiorul sau a fost observata, pentru prima oara, o gaura care pana acum nu a fost in atentia oamenilor de stiinta. Mai exact, cercetatorii au descoperit in Calea Lactee o gaura cu diametru de 500 de ani lumina, iar pana in momentul de fata ei nu au formulat o explicatie clara pentru existenta sa in acea regiune.

Calea Lactee este plina de stele si planete, iar oamenii de stiinta presupun ca acum cateva milioane de ani o stea a explodat intr-un eveniment de tip supernova si a creat aceasta imensa gaura in galaxia noastra. Aceasta gaura din Calea Lacte este localizata intre regiunile Taurus si Perseus, ea fiind una cunoscuta pentru formarea de stele si planete, insa deocamdata nu exista o alta explicatie pentru aparitia ei separat de un eveniment de tip supernova.

Calea Lactee: Gaura INCREDIBILA Descoperita Acum in Galaxia

Calea Lactee ar fi trecut prin acest eveniment acum aproximativ 10 milioane de ani, iar steaua care a explodat ar si fi avut dimensiuni foarte mari, iar asta pentru ca a generat o gaura atat de mare in acea regiune din galaxie. Aceasta descoperire incredibila a fost facuta de catre cei de la ESA, Agentia Spatiala Europeana, ei reusind in premiera sa faca o harta 3D a acelei regiuni pentru a vedea tot ceea ce s-a intamplat in Calea Lactee cu milioane de ani in urma.

“Sute de stele se formează sau există deja la suprafața acestei bule uriașe. Avem două teorii – fie o supernovă a ieșit în centrul acestei bule și a împins gazul spre exterior, formând ceea ce numim acum „Supershellul Perseus-Taur”, fie o serie de supernove care au apărut de-a lungul a milioane de ani au creat-o în timp.”

Calea Lactee inregisitreaza probabil evenimente de acest gen cu o frecventa mare in diverse regiuni ale sale, insa pana acum oamenii de stiinta au reusit sa observe pentru prima oara ce se intampla intr-o situatie ca aceasta. E foarte posibil sa fie si alte evenimente de tip supernova care sa fi generat probleme cel putin la fel de mari in trecut in Calea Lactee, insa instrumentele de observare a spatiului de pana acum n-au reusit sa ne arate prea multe despre ele.

Calea Lactee ramane in atentia oamenilor de stiinta din intreaga lume si vom vedea cu siguranta alte observari cel putin la fel de interesante, astfel ca e posibil sa ne fie dezvaluite si alte zone similare din galaxie.