iPad 3, Retina Display si vizita pe iDevice.ro

  Aseara v-am spus ca in statisticile pentru trafic ale iDevice.ro am descperit o accesare facuta de pe un dispozitiv prezentat de apliatia Tapatalk ca fiind iPad HD. Verificand logurile pentru trafic am descoperit ca in data de 9 ianuarie, cea prezentata in poza ca fiind prima la care iPad HD a accesat forumul, un dispozitiv cu rezolutie 2048 x 1536 a accesat iDevice.ro. S-a zvonit inca din 2010 ca o tableta iPad echipata cu Retina Display va avea un ecran cu rezolutia de 2048 x 1536 si eu am descoperit ca iDevice.ro a fost accesat de mai multe ori de un asemenea dispozitiv.

  Totul a inceput in luna aprilie cand s-a facut prima accesare si s-a terminat pe 9 ianuarie cand s-a facut ultima insa coroborand informatiile oferite de aplicatia Tapatalk si Google Analytics observ ca forumul a mai fost accesat de cateva ori insa folosind direct aplicatia Tapatalk. Dispozitivul folosit pentru a accesa iDevice.ro pare a fi o tableta cu rezolutie de Retina DIsplay si, din nou, coroborand informatiile din cele doua poze pare a fi vorba despre iPad 3 sau iPad HD a companiei Apple. Informatiile acestea nu vin sa confirme ca Apple va lansa sigur o tableta iPad cu Retina Display insa ele demonstreaza ca un asemenea dispozitiv a fost si este in mod sigur testat.

  Este posibil ca accesarile sa fi fost facute de pe un monitor al unui PC cu rezolutia 2048 x 1536 insa cu un screen ratio neobisnuit insa asta nu explica de ce iPad HD a fost inregistrata in exact aceeasi zi.

91 COMENTARII

  1. Ipad 3 cu retina va aparea mai mult ca sigur, dupa cum spune Gruber – si are dreptate la chestii de genul. Intrebarea e la ce pret si ce sa va intamlpa cu ipad 2, daca se va vinde in paralel ca un model de entry-level.

    PS. te rog fa ceva cu boxul de twitter, facebook… de pe marginea stanga a ecranului. Este foarte enervant si nu m-am prins cum sa-l elimin (ipad safari).

  2. Foarte interesant, într-adevăr!

    @eded: Se pare că da, se va vinde iPad 2 ca tabletă entry-level, pentru a elimina concurența low-end de la readere gen Kindle și Nook, iar noua iPad HD va fi tableta high-end, care să consolideze poziția Apple pe piața tabletelor, oferind un avantaj competițional major față de cele câteva tablete cu Android, care și-așa erau vai de ele, însă mai ales față de cele noi cu Windows 8 Metro, care se doresc a avea rezoluții de PC, astfel încât iPad HD va avea o imagine mai bună decât acestea și le va bate la usability și calitate.

  3. @djcata, nu cred ca intra intentionat, probabila ei acceseaza siteuri constant, crezi ca cei de la apple nu monitorizeaza siteuri/bloguri in care se scrie despre ei?

  4. @ anonimous, ba da, dar site-uri in engleza nu in romana, bulgara, moldoveneasca si alte limbi nesemnificative pentru ei. Nu fi naiv

  5. Ereaderele de la kindle ( si nu mă refer decât la cele cu e-ink) nu are cum sa le elimine. Prefer oricând un dispozitiv de acel gen, care are autonomie de ordinul saptamanilor, unei tablete, indiferent de marca, pe care trebuie sa o țin numai in priza.

  6. @Cristian: Alea cu e-Ink sunt oricum produse specializate, de nișă, spre deosebire de celelalte tablete, care au utilizări multiple. Piața cea mare o au cele complexe, nu cele specializate doar pe citit text.

  7. Am gasit si altundeva o singura accesare intr-un an de la acelasi dispozitiv intr-o zi in care s-a facut si la mine o accesare. Nu stiu cum s-a ajuns la mine dar din moment ce a folosit aplicatia tapatalk presupun ca ar fi vorba despre un inginer roman care a avut un asemenea dispozitiv.

  8. […]  Update: Of course, we’re all blithely blathering on about this mythical “iPad 3″ device, but there’s no confirmation that this is, in fact, the name of the product. In January, we were wondering if there’s going to be an “iPad 2S”. Now, we see evidence of an “iPad HD”, as reported by Jesus Diaz and backed up by evidence from a Romanian blogger known as Zaone. […]

  9. […]  Update: Of course, we’re all blithely blathering on about this fabulous “iPad 3″ device, though there’s no acknowledgment that this is, in fact, a name of a product. In January, we were wondering if there’s going to be an “iPad 2S”. Now, we see justification of an “iPad HD”, as reported by Jesus Diaz and corroborated adult by justification from a Romanian blogger famous as Zaone. […]

  10. Bravo baieti…e o mindrie sa citesc si lucruri de-astea din Romania. Deabia astept sa-i cumpar fetei mele un ipad 2S/3/HD sa-l foloseasca cu iphone-ul ei 2S. Asta inseamna ca eu ma voi pricopsi cu ipad 2-ul ei.
    Felicitari lui Zaone…. un coleg de liceu din Romania m-a admonestat cind i-am trimis placuta “bilingva” de la intrarea in satul Dabuleni in care scria si The Buleni. Le sare mustarul din nimic mosilor de virsta mea, in special celor care n-au fost prin alte locuri si inca mai cred ca Rrromanica e buricul pamintului. Doar unii ca voi mai pot s-o ridice, unii educati si care se pot descurca in orice loc din lume.

  11. […]  Update: Of way, w&#1077′re &#1072&#406&#406 gaily blathering &#959n &#1072b&#959&#965t th&#1110&#1109 mythical “iPad 3″ device, b&#965t th&#1077r&#1077′s n&#959 confirmation th&#1072t th&#1110&#1109 &#1110&#1109, &#1110n fact, th&#1077 name &#959f th&#1077 product. In January, w&#1077 w&#1077r&#1077 wondering &#1110f th&#1077r&#1077′s vacant t&#959 b&#1077 &#1072n “iPad 2S”. Now, w&#1077 see evidence &#959f &#1072n “iPad HD”, &#1072&#1109 reported b&#1091 Jesus Diaz &#1072n&#1281 backed up b&#1091 evidence fr&#959m a Romanian blogger known &#1072&#1109 Zaone. […]

  12. […]  Update: Of course, we’re all blithely blathering on about this fabulous “iPad 3” device, though there’s no acknowledgment that this is, in fact, a name of a product. In January, we were wondering if there’s going to be an “iPad 2S”. Now, we see justification of an “iPad HD”, as reported by Jesus Diaz and corroborated adult by justification from a Romanian blogger famous as Zaone. […]