iPhone 5 intre dezamagire si… dezamagire

  Aseara Apple a prezentat iPhone 5, dar… pe cine putea sa pacaleasca, pe cine mai putea sa uimeasca.. ? iPhone 5 il stiam cu totii, l-am vazut prima oara prin iunie, toata vara l-am avut in fata, unii nu au crezut ca el va ajunge in magazinele Apple, insa cand toata lumea vine cu acelasi zvon si Apple il alimenteaza, trebuie sa crezi ca totul e real. iPhone 5 este, in mare parte, un iPhone 4S mai lung, cu un design usor schimbat, insa cu multe noutati, care nu vor fi pe placul tuturor. De aseara si pana azi dimineata am retrait zilele din preajma conferintei Apple din octombrie 2011, zile in care internetul era dezamagit de cel mai bine vandut smartphone de pe planeta. Internetul era dezamagit pentru ca in nestiinta sa are obiceiul de a blama un produs numai dupa ce vede pe o foaie de hartie sau in doua imagini, iar asta s-a dovedit a fi o greseala care este repetata anul acesta.

  iPhone 5 pastreaza in pare parte design-ul care a adus cel mai mare succes terminalelor iPhone, aduce un procesor foartede bun si rapid, aduce o autonomie mai buna, aduce compatibilitate cu cele mai rapide retele de internet mobil, aduce un ecran mai mare pe care multi l-au cerut, aduce o camera putin mai buna, aduce un nou dock, are 1 GB de RAM insa asta nu este de ajuns. iPhone 5 trebuia sa fie complet diferit, trebuia sa fie un smartphone cu un design complet regandit, probabil cu niste linii curbate si o camera mare infipta in carcasa, altfel este o dezamagire.

  iPhone 5 este o dezamagire pentru cei care cumpara un telefon doar pentru ca are un anumit design sau pentru ca are hardware ce suna pompos dar e inutil, iPhone 5 este o dezamagire pentru cei care vroiau un ecran de tableta dar nu l-au primit, iPhone 5 este o dezamagire pentru toti fanii Android care oricum nu il cumparau dar le place atentia, iPhone 5 este o dezamagire pentru cei care se uita la Pro TV si credeau ca iPhone 5 va proiecta tastaturi virtuale, iPhone 5 este o dezamagire pentru cei care nu cumpara un iPhone pentru ceea ce ofera el, ci pentru ca este “cool”, iPhone 5 este o dezamagire pentru cei care nu inteleg produsul. Fanii Apple vor cumpara iPhone 5 pentru ca ei inteleg ca schimbarile facute de companie sunt importante, pentru ca schimbarile fac, ca produsul sa functioneze mai bine si pentru ca pur si simplu si-l doresc, iar ca ei vor fi multi altii care vor dori cel mai popular smartphone de pe planeta.

  Pentru mine este o dezamagire faptul ca Apple nu reuseste sa-si tina secrete produsele si nu are cu ce sa ne mai uimeasca in conferinte, pentru mine este o dezamagire aplicatia Maps care este aproape inutila in Romania si cam atat. Nu ma asteptam ca iPhone 5 sa fie revolutionar, il stiam de cateva luni de zile, stiam ca Apple nu va schimba foarte multe la el si nu sunt dezamagit pentru ca nu am avut vreo asteptare deosebita de la el. Imi voi cumpara iPhone 5? Da, pentru ca vreau un ecran mai mare si poate intr-o anumita masura pentru procesorul mai rapid si autonomia mai buna.

  Sunt sigur ca multa lume este “dezamagita” acum de iPhone 5, dar peste cateva luni si-l va achizitiona, deoarece asta este mersul lucrurilor si asta se intampla in multe cazuri. Va dau un sfat pe care il puteti aplica la orice produs electronic, nu fiti dezamagiti sau fermi convinsi ca nu doriti un produs pana in momentul in care il aveti in fata si il utilizati deoarece s-ar putea sa va schimbati complet parerea despre el.