Prima aplicatie oficiala ce adauga inregistrare video pentru iPhone 2G/3G

23660 E oficial, cei de la Apple au innebunit de tot. Dupa ani de zile in care au sustinut din rasputeri faptul ca iPhone-ul 2G/3G nu poate filma cu camera pe care o are, acum Apple isi calca toate anunturile oficiale si aproba in AppStore prima aplicatie oficiala care adauga posibilitatea de a filma celor cu iPhone 2G/3G. Aplicatia se numeste iVideoCamera si functioneaza doar cu iPhone 2G/3G si necesita minim firmware 3.1. Aplicatia adauga posibilitatea de a share-ui filmele facute pe Facebook, Youtube si Vimeo.

Totul a sunat bine pana acum nu? Din pacate a sunat prea frumos ca sa fie adevarat. Conform Apple, versiunile 2G si 3G sunt capabile sa filmeze doar cu 3 frame-uri pe secunda, asa ca filmarile vor arata groaznic, si nu vor fi fluide, vor fi limitate la maxim 1 minut si rezolutia va fi de 160×213. Este adevarat ca 2G-ul filmeaza prost, pentru ca e cam depasit din punct de vedere hardware de noul OS, dar 3G-ul filmeaza mult mai fluent cu Cycorder de exemplu decat ceea ce se vede in filmuletul de mai jos.

Dar sa luam din stirea asta doar lucrurile bune, Apple incepe sa gandeasca, incepe sa dea drumul unor features care pe alte telefoane mult mai slabe decat iPhone-ul exista de ani de zile, eu presimt ca “cedarile” fac parte din strategia de a convinge oamenii sa renunte la jailbreak, dar totusi, oare la ce ne mai putem astepta?

Aplicatia poate fi cumparata din US AppStore pentru 0.99$ de aici si din RO AppStore pentru 0.79€ de aici.