Photoshop Mobile video playback update & Alternate Web Browser

Photoshop.com a lansat un nou update pentru aplicatia lor destinata iPhone/iPod Touch-ului, update care aduce cateva imbunatatiri notabile pentru aplicatia care la doar cateva zile de la lansare a reusit sa adune peste 1 milion de download-uri. Pe langa lista de features deja existenta in aplicatie, ca element de noutate avem posibilitatea de a reda fisiere video direct din aplicatie, noi tool-uri pentru editarea pozelor dar si cateva noi rame in care va puteti aseza pozele favorite.

Iata listele de features si noutati :

Top Edit Features:
• Basics: Crop, Straighten, Rotate, and Flip
• Color: Exposure, Saturation, Tint, Black and White, Contrast
• Filters: Sketch, Soft Focus, Sharpen
• Effects: Vibrant, Pop, Border, Vignette Blur, Warm Vintage, Rainbow, White Glow, Soft Black and White
• Borders: Rectangle, Rounded, Oval, Soft Edge, Vignette, Rough Edge, Halftone and Film Emulsion

What’s New In This Version:
• Video Playback: Photoshop.com Mobile now gives you access to video files that are stored in your Photoshop.com library. You can play your video files, view them in a slideshow, and share them with your friends and family.
• New Straighten, Sharpen and Contrast tools. Simply drag your finger to straighten or to bring out detail and contrast in your photos.
• Borders: Eight artistic borders are now available in the Effects menu; one touch adds fun frames to your photos.

Aplicatia este gratuita si poate fi downloadata din orice AppStore, link pentru Ro aveti aici.

Cea de-a doua aplicatie pe care v-o prezint este Alternate Web Browser care dupa cum spune si numele este o alternativa pentru browserul nativ al iPhone-ului Safari. Aplicatia este facuta pe baza engine-ului browserului Safari insa spre deosebire de aceasta are cateva lucuri destul de importante care in versiunea default lipsesc : posibilitatea de a naviga fullscreen, private browsing, etc.

Eu personal ca alternativa la Safari folosesc iCabMobile, un browser foarte bun, complet diferit de Safari dar care uneori da impresia ca se misca cam greoi, nu stiu de ce, poate din cauza unor pagini insa in mare este ceva mai lent decat safari la incarcarea paginilor.

Alternate Web Browser e practic un Safari putin modificat, se misca la fel, se comporta aproape la fel, diferenta o fac optiunile care ar fi trebuit introduse in Safari inca de la lansarea acestuia, dar Apple

Iata lista de features :

– The ability to stop auto-orientation, not to the full support mode Horizonta;/Verical;
– “Private Browsing” mode to hide your latest activity;
– Bookmarks Manager to better manage your favourites;
– Ability to delete cookies;
– History Support;
– Adress auto-completion feature;
– Page load progress indicator;
– HTTP Basic Autentication;
– Javascript support.

Aplicatia este interesanta si e o alternativa buna la vechiul Safari, din punctul meu de vedere isi merita cei 0.79€, o puteti cumpara din Ro AppStore de aici.