GT Racing : Motor Academy disponibil in AppStore – review

GT Racing : Motor Academy, racing simulator-ul celor de la Gameloft prezentat de mine cu cateva zile in urma si-a gasit in sfarsit drumul catre AppStore, aplicatia fiind disponibila pentru download inca de ieri seara.

Asa cum spuneam si in articolul precedent, joculetul ne pune in fata peste 100 de masini apartinand de 24 dintre cele mai prestigioase companii creeatoare de automobile din lume, o varietate de track-uri prin care sa ne testam calitatile de soferi si sa ajungem pe primul loc in topul celor mai buni soferi din lume, atat in-game cat si in clasamentele online.

In ceea ce priveste grafica se vede intr-adevar ca Gameloft este una dintre cele mai bune companii producatoare de jocuri pentru iPhone/iPod Touch deoarece GT Racing : Motor Academy are un nivel de detaliu foarte bine realizat si destul de realist pentru un joc destinat telefoanelor mobile. Asfaltul, decorul, masinile, toate au fost realizate in detaliu, aducandu-si aportul la senzatia ca esti la carma unei masini de curse.

Controlul masinii se face fie folosind accelerometrul integrat in telefon fie prin intermediul butoanelor de pe ecran, Gameloft punand la dispozitia utilizatorilor posibilitatea de a face combinatii intre acestea 2 : fie alegeti sa folositi accelerometrul pentru accelerare/frana/steering; fie folositi tastele de pe ecran pentru accelerare/frana si accelerometrul pentru steering sau invers; fie alegeti accelerare automat si folositi volanul de pe ecran pentru steering si un buton pentru a frana. Sincer sa fiu mie mi se pare foarte buna aceasta paleta de optiuni, eu nefiind chiar atat de indemanatic cu accelerometrul si mai mult ca sigur ca nu sunt singurul.

In ceea ce priveste modurile de joc Gameloft ne pune la dispozitie fie : – Arcade mode in care puteti sa concurati pe cateva curse predefinite(restul fiind blocate pana avansati in joc) si desigur cateva modele de masini din care sa alegem(intre 1-4 modele pentru fiecare dintre cele 24 de firme producatoare de automobile, deci 72 de modele, restul fiind disponibile doar prin deblocarea lor in joc) si 8 curse diferite, restul fiind desigur disponibile doar dupa deblocarea lor in joc;

– Career Mode care va da posibilitatea sa avansati in joc si sa deblocati restul masinilor/curselor blocate in modul Arcade; pentru inceput trebuie sa va luati licenta de sofer din Licenses prin completarea tuturor curselor si abia apoi va veti putea cumpara o masina si incepe sa faceti cursele.

Pe langa cele 2 moduri de joc, GT Racing : Motor Academy are si un mod multiplayer care va da posibilitatea sa jucati in retea fie prin WiFi/Bluetooth local fie prin WiFi cu pana la 6 jucatori si pe internet cu mai multi jucatori din comunitatea Gameloft.

Si last but not least sound-ul jocului, am fost foarte impresionat de nivelul de atentie acordat acestui aspect care de multe ori cade in plan secund pentru unii developeri, dar Gameloft nu ne-a dezamagit pentru ca sunetele sunt foarte apropiate de realitate si asta pentru ca unele dintre ele sunt inregistrarile din realitate ale modelelor de masini care se afla pe circuit.

Am petrecut cam 30 de minute in joc si facand o comparatie cu NFS Shift, parca GT Racing iti da o alta senzatie, un alt feelind, care pe mine m-a atras mai mult decat NFS Shift si probabil voi petrece mai mult timp jucand GT Racing.

Pentru cei interesati aplicatia costa 6.99$ in US AppStore putand fi downloadata de aici si 5.49€ in Ro AppStore, si il puteti downloada de aici.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WlojA-0vMt0[/youtube]