iPad suporta formatul .avi M-JPEG

Pentru cei dintre voi care inca nu stiu, .avi este formatul cel mai des folosit pentru filme, in special cele de lung metraj, un format care din pacate pana la aparitia iPad si firmware 3.2 nu era suporta sub nici o forma de iPhone/iPod Touch in mod nativ iar toate filmele trebuiau convertite in format MPEG-4 sau .mp4 pentru a putea fi transferate prin iTunes.

Ei bine, nici pe iPad nu vom avea inca suport nativ pentru formatul .avi ci pentru .avi M-JPEG care reprezinta formatul in care filmeaza unele camere digitale, deci cu ajutorul unui accesoriu veti putea descarca filmele facute in formati avi M-JPEG cu camera voastra, direct pe iPad pentru a le viziona. Desi din descrierile tehnice reiese ca doar formatul avi M-JPEG este suportat, abia dupa distribuirea iPad-urilor vom afla daca formatul nativ .avi poate fi rulat pe iPad sau ramanem la aceleasi limitari de ani de zile.

Oricum e un pas inainte pentru Apple, pana acum formatul avi nu se regasea in niciuna dintre descrierile iDevice-urilor si daca firmware 3.2 aduce suport pentru avi M-JPEG poate iPhone OS 4.0 va aduce suport pentru avi standard si nu numai.

Articolul precedentiDongle – jailbreak demo
Articolul următorGreenp0ison – programul care face jailbreak terminalelor cu bootrom nou
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.