Prima Pagina Android Cum sa instalezi Android pe iPhone

Cum sa instalezi Android pe iPhone

[vimeo]http://vimeo.com/11189252[/vimeo]

Saptamana aceasta v-am prezentat primul video cu Android OS 1.6 ruland pe un iPhone 2G si acum va prezint si primul video tutorial care ii invata pe cei dornici de a testa modul in care Android OS se impaca cu iPhone-ul.

Acest video este DOAR pentru cei cu cunostinte avansate de linux si DOAR pentru cei care au un iPhone 2G, e singurul device pe care functioneaza momentan Android-ul insa se lucreaza intens la portarea sa pe iPhone 3G si pe iPod Touch-uri.

Pe langa video gasiti aici un tutorial extrem de bine structurat cu toti pasii care trebuie parcursi pentru a instala cu succes Android OS 1.6 pe iPhone 2G,  insa revin cu atentionarea de a nu va apuca de instalat Android daca nu aveti cunostinte avansate de linux, deasemenea va rog sa nu ma intrebati cum puteti instala mai simplu sau orice alte intrebari legate de instalare deoarece nu am un iPhone 2G pe care sa testez Android.

Procesul este destul de complicat si nu prevad o simplificare a acestuia prea curand, totusi daca va fi portat si pe iPhone 3G cine ar dori sa-l testeze?

 • daca ar merge pe 3g l-as incerca sa ca sa vad daca merge wifi..care pe asta s-a dus naibi.

 • @Sadd: De iPhone 3GS nu pomeneste nimeni nicaieri, am impresia ca e prea greu de portat pe iPhone 3GS datorita securitatii implementate de Apple. Si pe mine m-ar fi interesat sa il instalez pe 3GS dar ma indoiesc ca voi putea, poate pe HD va merge.

 • volt

  eu astept sa fie implementat pe ipad,probabil peste cateva luni se va putea

 • CATALIN

  si eu tot pentri wi-fi l-as testa,as face orice sa-l aduc la viata,dar din pacate nu am gasit solutia

 • @volt: Pe iPad? Cum sa implementezi Android pe iPad?

 • volt

  pai e acelasi sistem de operare,diferentele sunt pe partea hardware,daca o sa implementeze pe 3gs ma indoiesc ca nu pot sa il faca sa mearga si pe ipad,mai ales ca e the next big thing in universul apple

 • @volt: Uiti ca iPad are un ecran de 10 inch?

 • volt

  desigur,am precizat diferente hardware,dar ma indoiesc sa nu se poate face scalare la imagine,sau cel putin nu cred ca se face prea greu,ce a fost mai greu(rularea propiu-zisa a sistemului) a trecut,eu unul sper sa apara si pe ipad.

 • Serban

  Android se poate instala cam pe orice, inclusiv pe iPad. Nu tine de dimensiunea ecranului, OS-ul are mai multe rezolutii integrate pentru a putea rula pe orice ecran. E mai complicat suportul pt hardware (drivere, conexiuni cu alte componente) si bineinteles trecerea de barierele de securitate.

  Am cautat de mult timp pe net cum se poate instala Android pe iPhone, dar nu am gasit nimic – pana acum. Sunt destul de interesat de conceptul asta de Dual Boot, am un iPod nano 2. gen pe care am instalat Rockbox si acum pot sa vad si filme pe el.

 • FiatLux

  O intrebare, ce bai aveti voi cu wi-fi-ul pe iPhone?

 • FiatLux

  Ce mi-ar place sa-mi raspunda si mie cineva. Poate o faci ru zaone.
  Best regards.

 • @FiatLux: Well, am pus si eu o intrebare poate imi raspunzi tu, e in articolul despre geohot si indemnul la rabdare.
  Cu WiFi-ul au avut foarte multi probmele(me included), dupa update la OS 3.0 in vara si jailbreak cu redsn0w WiFi-ul nu mai vedea nici o retea, nu am gasit nici un remediu si a trebuit sa vand 3G-ul. La altii se conecteaza cand la retele WiFi, functioneaza sporadic sau nu poate fi activat deloc.

 • FiatLux

  Ah, JB asta cate chestii negative aduce 🙂 riscul meseriei 🙂
  Best regards.

 • cappy

  Am instalat Android-ul pe 2g.
  Am urmarit tutorialul si am cateva observatii. Daca doriti sa faceti si voi nu e nici un pericol, se poate oricand face restore. Nu folositi WinSCP pentru copiat fisierele, mie mi-a dat eroare, (se opreste la baseband load …) am copiat din nou cu FileZilla si a fost ok. La un moment dat trebuie dat su ./oibc. Ei bine, la mine a mers doar cu sudo ./oibc – poate ajuta pe cineva care ramene acolo.
  Asa … cateva impresii:
  – desi in tutorial zice ca se incarca greu, se incarca in acelasi timp cu Iphone OS cu winterboard.
  – are pe desktop 4 icoane (messaging, Dialer, Contacts, Browser) si un buton gen menu.
  – merge sa suni, sa fii sunat, sa trimiti si sa primesti sms
  – nu merge camera, muzica , vidoe recorderul – la toate cere sa introduci SD card.
  -a mers wifi din prima
  -arata nvelul bateriei, semnalul, semnalul wi-fi
  -pare sa nu foloseasca acelerometrul

  mai scriu later, ca trebuie sa plec spre casa.
  intrebati daca aveti vreo curiozitate.

 • @cappy: Multumim pentru impresiile tale si asteptam continuarea pe masura ce mai folosesti Android-ul.