iPhone 4 are un chip baseband diferit


Oranav, unul dintre membrii Dev Team care lucreaza la solutiile de decodare pentru toate modelele de iPhone ne anunta ca noul iPhone 4 are un chip baseband nou, deci un baseband software complet diferit fata de cele existente pana acum si probabil un baseband mult mai greu de decodat decat anterioarele.

Informatia vine dintr-un video prezentat de SlashGear in care o persoana care lucreaza la un iPhone 4 intra in meniul About al telefonului si da un scroll pana la versiunea baseband-ului si se poate observa foarte clar ca versiunea de baseband din iPhone 4 e 01.59.00 fata de 05.13.04 din iPhone 3GS.

Ramane de vazut dupa ce va apare oficial iPhone 4 daca se vor gasi solutii pentru decodarea sa, intre timp ganditi-va bine cand va cumparati un iPhone 4 deoarece nu se stie momentan daca acesta va putea fi decodat vreodata sau nu.

20 COMENTARII

  1. @bogdans22: este posibil sa nu se poata decoda (apple lucreaza foarte mult la treaba asta, din pricina contractelor de exclusivitate din care castiga bani seriosi)

    Dar si eu cred ca o sa il decodeze baietii, dar nu se stie cat va dura.

  2. Zaone: Asta nu inseamna ca am putea avea decodarea la baseband 5.12.01 si 5.13.04 mai repede decat lansarea 4g-ului?Ce importanta mai are secretomania asta daca chip-ul e diferit de 3gs?

  3. @bobby: Nu as putea sa iti raspund la intrebarea asta, Dev Team decide ce si cum, oricum intre lansarea iOS 4 si iPhone 4 sunt doar 3 zile deci nu e o perioada de timp chiar atat de mare.

    @bogdans22: Am spus doar ca e posibil sa nu poata fi decodat, e posibil sa dureze mult timp pana apare o solutie de decodare, nimeni nu stie exact ce si cum, abia acum afla toti.

  4. @zaone: Scuze daca nu te-am inteles, lansarea nu=i pe 24 iunie?Sau lanseaza os 4 in 21 iunie si iphone-ul in 24 iunie?Nu au lansat versiunea finala la os 4 deja?

  5. @zaone: Nu poti sa-i intrebi pe vre-un site de-al lor?Banuiesc ca ai vreo legatura cu ei intr-un fel sau altul.Le poti pune intrebarea urmatoare:"Am putea avea decodarea la baseband 5.12.01 si 5.13.04 mai repede decat lansarea 4g-ului din moment ce baseband chip-ule diferit la noul iphone?".Ce zici?

  6. @bobby: Nu am nici un fel de legatura cu ei, MuscleNerd raspunde cam la oricine, si tu daca iti faci un cont pe Twitter si il intrebi ai sanse sa iti raspunda. Dar la intrebarea ta nu cred ca va raspunde pentru ca nu vor sa dezvaluie chestii de genul asta inca.

  7. vreau sa va spun ca am reusit sa instalez 4.0GM fara cont developer sau UDID activat.

    Trebuie sa ai Mac OS si itunes 9.2.

    Gasiti aici cum sa il instalati si voi
    http://gumballtech.com/2010/06/07/download-ios4ip

    Ih8snow a oferit dupa fiecare beta update, niste key pentru decriptarea softului, dupa decriptare trebuie sa editezi un fisier SystemVersion.plist, dupa care poti instala 4.0 fara udid activation . Am incercat asa dar nu mi-a reusit (ii un proces destul de lung, pana sa poti edita acel fisier).

    Se pare ca ei au reusit si au pus pe net un custom ipsw (il instalati pe raspunderea voastra, eu l-am instalat si merge).

  8. Stiu ca ii ilegala, dar nu am gasit alta varianta fara cont developer, si imediat apple o sa faca un claim catre acele site-uri de dwonload, si o sa stearga acel ipsw.

    P:S: Nu a mentionat nimeni ce fain se incarca hartile din Maps. ( Incarca prima data zona unde te afli, iar celelalte zone sunt impartite si se incarca printr-un fade )

  9. a@REDman: Abia l-am pus pe 3gs, deci nu ma pot pronunta, trebuie sa instalez mai multe aplicatii, asa simplu se misca foarte bine.

    Da, iti schimba baseband-ul la 05.13.04. Dar nu cred ca asta conteaza (oricum va fi unlock)

  10. sunt curios cum merge pe 3G….pt ca momentan nu pot face upgrade la 3GS (criza 🙁 )….stiu ca nu e problema cu basebandul ca apare decodare…dar pana atunci mai e putin..ma rog…ramane sa asteptam sa vedem cum si cat de repede evolueaza lucurile

  11. eu am tot spus ca cei de la apple vor schimba baseband-ul… si uite ca au facut-o… in iulie apare si geohot, arunca cateva fraze sarcastice-n stanga si-n dreapta, dar o sa ne alege cu un nou program de jb si unlock foarte util…sper:P