Prima Pagina Apple Giroscopul din noul iPhone 4

Giroscopul din noul iPhone 4

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GGzjnZsQc7M[/youtube]

Giroscopul, un nou feature pe care Apple l-a implementat in iPhone, un feature unic care din cate stiu eu nu exista pe vreun alt smartphone din lume la ora actuala, un feature despre care multi vor spune “asta ne trebuia acum? un giroscop? e doar marketing”. Privind situatia obiectiv probabil ca as spune acelasi lucru insa privind situatia din interior as spune ca giroscopul va revolutiona gaming-ul pe iPhone, de ce ma limitez doar la gaming? Ei bine eu consider ca Apple a gandit giroscopul mai mult pentru gaming deoarece in domeniul acesta exista, spun eu, cele mai multe aplicatii pentru el. Cu ajutorul giroscopului developerii de jocuri vor putea introduce orice fel de miscari in jocurile lor, iar jocurile cu masini/avioane ar putea deveni mult mult mai interesante daca developerii vor gasi metode originale de a implementa hardware-ul introdus de Apple in iPhone 4.

Spre deosebire de accelerometrul introdus in iPhone 3G care permitea doar miscari liniare, noul giroscop permite miscari angulare iar acum iPhone 4 e capabil sa orienteze device-ul in orice directie prin simpla miscare a corpului. Veti vedea in video-ul de mai sus ca Steve Jobs isi misca corpul pentru a misca orientarea camerei in jocul Jenga, cu ajutorul caruia a demonstrat giroscopul la WWDC, insa telefonul nu se misca deloc. Introducerea giroscopului in iPhone 4 e asemanatore cu implementarea giroscopului in Nintendo Wii Plus si probabil va avea in efect mult mai mare decat miscarea facuta de Nintendo

Poate ma veti considera nebun insa eu spun ca giroscopul acesta va revolutiona, cel putin, gaming-ul pe iPhone daca functionalitatile saleĀ  suntĀ  implementate corect.

  • Volt

    O singura problema:ce fel de miscari crezi ca vei putea face avand in vedere ca trebuie sa te uiti la ecran ca sa joci,nu este ca wii-ul care se conecteaza la tel

  • Volt

    Tel=tv

  • @Volt: Pai Jobs ce miscari a facut? S-a intors si el putin intr-o parte ba in alta, vom vedea daca vor reusi developerii sa implementeze cum trebuie Giroscopul.