Cele 2 microfoane ale iPhone 4

Un feature al iPhone 4 despre care nu s-a vorbit prea mult il reprezinta cele 2 microfoane pentru anularea zgomotului ambiental care dupa cum le spune si numele au menirea de a face convorbirile cat mai clare prin eliminarea zgomotelor de fundal care inevitabil se aud in aproape orice convorbire telefonica. Apple a montat cate un microfon in partea de jos si cea de sus a telefonului, ambele fiind conectate la o „diafragma” care filtreaza aceste sunete in timpul conversatiei pentru a face convorbirea cat mai clara si lipsita de arhicunoscutele expresii „ce? poti sa repeti? nu aud nimic…”, etc.

Tehnologia nu e noua, ea exista pe alte smartphones si Nexus One e cel mai bun exemplu insa Apple a recunoscut intotdeauna ca nu a fost prima care a inventat asemenea tehnologii insa a fost cea care le-a implementat cel mai bine si sincer sa fiu sunt de acord cu ei, totusi ramane de vazut cat de bine au reusit sa implementeze aceasta tehnologie.

Sincer sa fiu nu cred ca acest feature va avea un impact chiar atat de mare asupra convorbirilor telefonice si e mai mult o miscare de marketing, dar nu poti sti niciodata right?

Articolul precedentConcurs : castiga unul dintre cele 3 coduri pentru aplicatia ImageBrowser
Articolul următorGiroscopul din noul iPhone 4
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.