Experienta cu iOS 4.0 continua

Ieri v-am povestit putin din experienta mea cu iOS 4.0 jailbroken, dar si despre felul in care iOS 4 functioneaza pe iPhone 3GS, iar astazi voi completa acele articole cu informatii noi legate de functionalitatea iOS 4.0.

Am fost foarte incantat ieri de felul in care functioneaza GPS-ul in iOS 4.0, practic am deschis aplicatia Maps si telefonul a localizat pozitia mea in cateva secunde fara sa fiu conectat la internet, fara nimic. Poate pentru unii pare un lucru mic insa mie cel putin in iPhone OS 3.x nu mi s-a intamplat vreodata sa ma localizeze aplicatia Maps aproape imediat si fara conexiune la internet si stiu sigur ca unii au avut probleme si mai mari cu GPS-ul. Al doilea lucru de care sunt multumit in iOS 4.0 este autonomia bateriei care pare sa fi fost imbunatatita considerabil insa trebuie luat in considerare si faptul ca nu am mobilesubstrates instalate in telefon.

Problemele de ieri cu iOS 4.0 jailbroken se rezuma la Cydia si la WiFi. Problema cu Cydia probabil tine mai mult de aplicatia in sine decat de sistemul de operare, oricum Cydia functioneaza foarte greu pe iOS 4.0, din pacate o actualizare a listei cu aplicatii dureaza cateva minute bune timp in care Cydia lucreaza intens pentru a popula lista cu descrierea noilor aplicatii. Problema cu WiFi e putin mai delicata, in primul rand am observat ca telefonul se conecteaza mai greu la retelele WiFi, nu e un lag prea mare insa se simte o diferenta fata de iPhone OS 3.x. In al doilea rand am avut neplacerea de a fi deconectat de la o anumita retea WiFi pe care nu aveam probleme pana acum, practic era un WiFi al unui mall si m-am trezit deconectat de vreo 4 ori de pe el, asta in conditiile in care pe OS 3.x am folosit acelasi WiFi fara nici o problema. Din pacate dupa fiecare deconectare telefonul refuza sa se conecteze la loc, nu stiu daca problema e de la iOS 4.0 sau de la respectivul WiFi insa merita mentionat.

So, cam atat pe ziua de azi, maine voi reveni cu detalii noi daca e cazul.

29 COMENTARII

  1. stii care e faza, e posibil ca apple sa lasa anumite probleme nerezolvate ca la putin timp dupa ce se va face jailbreal pe ios4 sa scoata ei iOS 4.0.1 si iar sa fie aceeasi discutie!:)))

    inlcin f mult pt aceasta varianta desi pare putin cam din filme.. altfel nu se explica acea problema atat de mare cu wi fi ul!

    eu zic sa mai incerci la inca un wi fi sau inca doua si dupa sa vedem daca se repeta problema

  2. @robert: Da, e si in romana.

    @bogdan: Acasa merge bine WiFi-ul, dar nu ia automat setarile de internet si daca nu le introduc manual nu ma pot conecta la internet, problema asta are un an de zile si nu o vor rezolva vreodata.

    Trebuie avut in vedere si faptul ca eu rulez o versiune a iOS 4 jailbroken iar metoda asta de jailbreak nu e 100% ok.

  3. pentru un telefon care il am deja…se misca f bine iOS 4 pe el….cand fac rost de 2500 lei ca sa mearga mai bine atunci o sa ma plang :P…………..

  4. cred ca problemele cu wifi sunt din cauza cydia. jailbreak-ul aduce cu sine o multime de probleme a zis apple de nenumarate ori. asa ca sunt curios daca fara jailbreak mai exista aceleasi probleme cu ios 4.

  5. Salut. As vrea sa te intreb daca deja ai instalat iOS4 , daca au bagat delivery report la sms-uri, sunt curios ca eu pe pe 3.1.3 folosesc din cydia o aplicatie. Astept raspuns. Multumesc.

  6. @zaone: Nu am intampinat problema cu WiFi-ul pe care o ai. Folosesc un 3GS pe 3.1.3 si mereu isi ia automat setarile. Ai incercat cu alt router?

  7. @irsp:in legatura cu problema wifi de acasa, ar putea fi dezactivata functia DHCP ( alocarea automada a IP-urilor) din router. Verifica in setarile routerului daca este sau nu activata functia DHCP.

    Si iPhone-ul meu se conecteaza automat si fara probleme (si cu 3.x si cu 4.0 ) la wifi.

    In schimb, ieri nu a vrut sa imi partajeze internetul la PC ( dupa o perioada si-a revenit )

  8. Nu am router, am o placa de retea wireless si laptop-ul isi ia IP-urile si tot ce ii trebuie fara probleme, doar iPhone-ul nu vrea. Am spus mai sus ca pe OS 2.2.1 isi lua IP-urile fara nici o problema iar dupa ce i-am facut update la 3.0 a refuzat sa le mai ia, si asta fara sa modific absolut nimic la configuratia retelei ad-hoc prin care dau net. Deci problema e din OS, daca era din PC nu ar fi murit subit dupa trecerea la OS 3.0.

  9. deci linia e normal pentru 3G sa se activeze Multitasking poate pentru S exista ceva asematator dar in alta parte …eu am sa mai sap

  10. cum sa dezactivezi Multitasking din os 4
    1. intra in /System/Library/CoreServices/SpringBoard.app/N82AP.plist
    2. copiaza N82AP.plist in pc
    3. scoate linia asta din N82AP.plist =>
    multitasking
    <==

    <key> multitasking </key>
    <true/>

    4. acum trage N82AP.plist inapoi in iPhone dar nu uitati sa faceti un backup la N82AP.plist inainte de a face toata treaba asta.
    va rog sa postati daca merge merci.

  11. salutari

    cum se comporta 4.0 in continuare? mai sunt ceva noutati?

    am cateva intrebari daca vrei sa raspunzi fireste 🙂 … cate aplicatii instalate ai ?jaibreak sau vanilla? aplicatii app sync sau legit?

    la utilizarea prezenta la mine sincer nu vad un battery drain mai mare/mic … am facut si baseband update … sunt in orange so i really don't care that much about unlocking…

    ideea e ca nici o aplicatie in prezent nu este multitasking enabled neavand voie sa le dea drumu mai repede de 21 iunie, deci ce e prezent nu se leaga de API-urile noi so no true multitasking yet (am vazut in yahoo messenger ca se realizeaza log-out de fiecare data cand "ies" din aplicatie … )

    o zi excelenta in continuare

  12. @gallaxya: Vreo 10 cred, nu stiu ce inseamna vanilla, jailbreak am spus deja ca am. Tot pe Orange sunt si eu iar autonomia e o idee mai buna insa sunt sigur ca e datorita lipsei mobilesubstrate-urilor.

    Intr-adevar nu exista multitasking inca dar nici mult nu mai este.

    Unele aplicatii nu functioneaza pe iOS 4.0 ori deloc ori partial, spre exemplu la PES 2010 imi apare tastatura pe jumatate de ecran si nu pot juca nimic.