Experienta cu iOS 4.0 continua

Ieri v-am povestit putin din experienta mea cu iOS 4.0 jailbroken, dar si despre felul in care iOS 4 functioneaza pe iPhone 3GS, iar astazi voi completa acele articole cu informatii noi legate de functionalitatea iOS 4.0.

Am fost foarte incantat ieri de felul in care functioneaza GPS-ul in iOS 4.0, practic am deschis aplicatia Maps si telefonul a localizat pozitia mea in cateva secunde fara sa fiu conectat la internet, fara nimic. Poate pentru unii pare un lucru mic insa mie cel putin in iPhone OS 3.x nu mi s-a intamplat vreodata sa ma localizeze aplicatia Maps aproape imediat si fara conexiune la internet si stiu sigur ca unii au avut probleme si mai mari cu GPS-ul. Al doilea lucru de care sunt multumit in iOS 4.0 este autonomia bateriei care pare sa fi fost imbunatatita considerabil insa trebuie luat in considerare si faptul ca nu am mobilesubstrates instalate in telefon.

Problemele de ieri cu iOS 4.0 jailbroken se rezuma la Cydia si la WiFi. Problema cu Cydia probabil tine mai mult de aplicatia in sine decat de sistemul de operare, oricum Cydia functioneaza foarte greu pe iOS 4.0, din pacate o actualizare a listei cu aplicatii dureaza cateva minute bune timp in care Cydia lucreaza intens pentru a popula lista cu descrierea noilor aplicatii. Problema cu WiFi e putin mai delicata, in primul rand am observat ca telefonul se conecteaza mai greu la retelele WiFi, nu e un lag prea mare insa se simte o diferenta fata de iPhone OS 3.x. In al doilea rand am avut neplacerea de a fi deconectat de la o anumita retea WiFi pe care nu aveam probleme pana acum, practic era un WiFi al unui mall si m-am trezit deconectat de vreo 4 ori de pe el, asta in conditiile in care pe OS 3.x am folosit acelasi WiFi fara nici o problema. Din pacate dupa fiecare deconectare telefonul refuza sa se conecteze la loc, nu stiu daca problema e de la iOS 4.0 sau de la respectivul WiFi insa merita mentionat.

So, cam atat pe ziua de azi, maine voi reveni cu detalii noi daca e cazul.

Articolul precedentApple accepta aplicatii pentru iOS 4.0
Articolul următor2XL TrophyLite Rally disponibil in AppStore
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.