Prima Pagina firmware 3.1.3 Tutorial : Cum sa modifici un iPhone jailbroken cu Spirit pentru a...

Tutorial : Cum sa modifici un iPhone jailbroken cu Spirit pentru a face update la iOS 4.0 jailbroken

Acest tutorial li se adreseaza DOAR celor care au un iPhone 3GS(NU este nevoie sa urmati acest tutorial daca aveti alt terminal) cu bootrom vechi, au jailbreak facut cu Spirit si vor sa faca update la iOS 4.0. Daca aveti SHSH salvat in Cydia pentru firmware 3.1.2 va recomand sa il folositi pentru a face restore la 3.1.2 si jailbreak cu blackra1n sau redsn0w si apoi update la un custom ipsw iOS 4.0 pentru ca e mult mai simplu decat metoda aceasta. Tutorial de downgrade gasiti aici.

Ideal ar fi sa aveti un SHSH pentru firmware 3.1.3 salvat in Cydia deoarece exista sansa ca aceasta metoda sa nu functioneze si daca nu aveti SHSH salvat va trebui sa treceti la iOS 4.0 normal si sa asteptati o solutie de jailbreak care nu se stie cand/daca va iesi.

Nu va apucati de acest tutorial daca nu aveti macar cunostinte MEDII despre Windows/conectare prin SSH deoarece va veti impotmoli si probabil nu veti reusi sa faceti restore cum trebuie. Tutorialul original il gasiti aici.

Tutorialul a fost verificat de mine, pe un iPhone 3GS bootrom vechi jb cu Spirit pe 3.1.3 am reusit sa fac restore la iOS 4.0 urmand pasii exact cum sunt descrisi mai jos.

In loc sa urmati pasii de mai jos puteti instala Spirit2pwn direct din Cydia. Adaugati sursa repo.woowiz.net si cautati Spirit2pwn, il instalati, dati restart si dupa ce intrati inapoi in sistem puteti face update la un custom firmware facut cu sn0wbreeze/PwnageTool 4.0.1.

Pasul 1

Faceti sau downloadati un custom ipsw jailbroken pentru firmware 3.1.3. Gasiti pe Google asa ceva, eu nu pot sa va pun la dispozitie.

Pasul 2

Faceti un custom ipsw pentru iOS 4.0 cu sn0wbreeze 1.6.2, tutorial pentru asta gasiti aici.

Pasul 3

Downloadati spirit2pwn_r2 de aici.

Pasul 4

Conectati telefonul la PC si deschideti ifunbox.

Pasul 5

Deschideti cu WinRar custom firmware-ul 3.1.3 downloadat la pasul 1, mergeti in firmware/all_flash/all_flash.n88ap.production si copiati cele 14 fisiere in telefon in folderul /tmp.

Pasul 6

Deschideti arhiva downloadata in pasul 3 si copiati cele 2 fisiere in folderul /tmp din telefon.

Pasul 7

Instalati Mobile Terminal in telefon si folosind tutorialul de aici(incepand cu pasul 3) introduceti urmatoarele comenzi in telefon :

su root
(daca va cere parola o introduceti din nou)
Apasati RETURN

cd /tmp
Apasati RETURN

chmod 755 pwn_old_boot_r2.sh
Apasati RETURN

./pwn_old_boot_r2.sh(comanda se initiaza cu punct inainte de slash, adica punct/)
Apasati RETURN

Dupa introducerea acestor comenzi telefonul va incele sa flash-uiasca fisierele din telefon. S-ar putea sa dureze putin timp operatiunea asta asa ca aveti rabdare.

Pasul 9

Dupa ce termina resetati telefonul iar cand intra inapoi in sistem il puteti conecta la iTunes si face restore la un custom firmware pentru iOS 4.0. Tutorial pentru restore cu custom firmware aveti aici.

 • Pingback: sn0wbreze 1.6.2 disponibil - aduce surprize pentru cei cu bootrom vechi | Noutati iPhone - tutoriale jailbreaking, unlock, customizare, jocuri.()

 • ovidiu

  daca cineva cu bootrom nou reuseste va rog lasati un comment 🙂 …. sunt la birou si pana diseara nu am cum sa incerc

  Multumesc

 • iPhoneUser

  @zaone,este pt 3Gs bootroom nou sa inteleg?

 • epaxu

  tutorialul merge…
  la aceasta comanda “./pwn_old_boot_r2.sh” este un punct in fata…nu prea se vede si m-am chinuit un pic 😀
  multumesc zaone….esti the one 🙂

 • SUNRIS3

  AM 3GS BOOTROM NOU, ISO 4 ,CUM PROCEDEZ ? FAC DOWNGRADE LA 3.1.3?SI APOI CUSTOM ISO 4?

 • Nu e pentru cei cu bootrom nou, am scris eu gresit acolo, e doar pentru ci cu bootrom vechi.

 • cond0r

  buna, eu am bootrom nou, seria telefonului este 5k9505… (deci saptamana 50), iDetector imi arata ca am bootrom vechi ( deoarece bootromul meu are refurb la cel vechi)

  Am avut noroc si am reusit sa instalez OS 4.0 cu sn0wbreeze.

  Incepeti tutorialul numai daca iDetector va arata ca aveti bootrom vechi (altfel nu are rost).

 • Marius

  Salut zaone…Am si eu un iphone 3gs 3.1.3 bootrom nou jailbreak cu spirit..Intrebarea mea este pot sa trec la ios4.0 si sa pot face jailbreak? Merci..

 • Nu, am scris cu 2 comentarii mai sus ca e pentru bootrom vechi deci NU,

 • Marius

  ok merci ori cum….crezi k va aparea pana la urma si pt bootrom nou jailbreak sau sa dat uitari…acum toata atentia este asupra noului iphone4?

 • Habar nu am, probabil odata cu jailbreak pentru iPhone 4 va iesi ceva si pentru cei cu 3GS cu bootrom nou.

 • Mai mare nu il pot face…

 • megan1

  deci inca nu e nimic ptr 3 gs cu bootrom nou?

 • Pingback: iOS 4.0 : cu ce puteti face jailbreak si decodare. | Noutati iPhone - tutoriale jailbreaking, unlock, customizare, jocuri.()

 • Vali

  Subscriu, merge de minune 🙂 In caz ca aveti probleme cu iFunBox, cum am avut eu, pentru ca nu va apare afc2add in cydia ca sa puteti folosi acest program…utilizati openSSH si WinSCP si face toata treaba.

 • Pingback: Tutorial: Jailbreak iOS 4.1 folosind sn0wbreeze 2.0.1 | Sursa ta de informatii zilnice despre iPad, iPhone si iPod Touch!()

 • Mihai

  @zaone am reusit sa instalez spirit2pwn pe 4.0.1 mai fac niste teste si am sa-ti trimit pe mail tot materialul ca sa il postezi pe site.