Vrei sa achizitionezi un iPhone de la Vodafone sau Cosmote? Iata ce trebuie sa stii!

Cosmote si Vodafone se pregatesc sa lanseze iPhone 4  in aceasta seara si probabil exista printre voi unii care se gandesc sa isi achizitioneze acest terminal de la unii dintre acesti doi operatori. Pentru am facut acest articol deoarece trebuie sa stiti inainte de a cumpara ce va asteapta cand ajungeti acasa cu terminalul. Va spun de pe acum ca este foarte posibil ca toate terminalele sa vina cu iOS 4.2.1 gata instalat, insa chiar daca ar veni cu 4.1 decodare tot nu le puteti face.

Decodare

Se zvoneste ca terminalele vandute de Cosmote si Germanos vor fi factory unlocked, adica decodate din fabrica, deci le veti putea folosi in orice retea fara nici o problema sile veti putea activa cu orice cartela.

Terminalele vandute de Vodafone vor fi cel mai probabil codate deci NU le veti putea decoda deocamdata pentru ca nu exista o solutie de decodare pentru baseband-ul 02.10.04/03.10.01 din iOS 4.1/4.2.1 asa ca veti fi nevoiti sa folositi acele terminale in reteaua Vodafone.

Jailbreak

Jailbreak puteti face indiferent ce versiune de iOS au, singura diferenta este ca pe iOS 4.1 jailbreak-ul va fi untethered si pe iOS 4.2.1 va fi tethered.

Daca aveti iOS 4.1 puteti folosi limera1n, greenpois0n, PwnageTool sau redsn0w pentru jailbreak.

Daca aveti iOS 4.2.1 atunci puteti face jailbreak doar cu redsn0w.

FaceTime

Aceasta functie va putea fi activata pentru oricare dintre cei 2 operatori deci nu trebuie sa va faceti grija.

Astea ar fi cele mai importante puncte pe care ar trebui sa le aveti in vedere pentru lansarea de maine. Daca aveti orice alte intrebari sau probleme puteti intreba aici sau pe Forum.