Prima Pagina Cosmote Vrei sa achizitionezi un iPhone de la Vodafone sau Cosmote? Iata ce...

Vrei sa achizitionezi un iPhone de la Vodafone sau Cosmote? Iata ce trebuie sa stii!

Cosmote si Vodafone se pregatesc sa lanseze iPhone 4  in aceasta seara si probabil exista printre voi unii care se gandesc sa isi achizitioneze acest terminal de la unii dintre acesti doi operatori. Pentru am facut acest articol deoarece trebuie sa stiti inainte de a cumpara ce va asteapta cand ajungeti acasa cu terminalul. Va spun de pe acum ca este foarte posibil ca toate terminalele sa vina cu iOS 4.2.1 gata instalat, insa chiar daca ar veni cu 4.1 decodare tot nu le puteti face.

Decodare

Se zvoneste ca terminalele vandute de Cosmote si Germanos vor fi factory unlocked, adica decodate din fabrica, deci le veti putea folosi in orice retea fara nici o problema sile veti putea activa cu orice cartela.

Terminalele vandute de Vodafone vor fi cel mai probabil codate deci NU le veti putea decoda deocamdata pentru ca nu exista o solutie de decodare pentru baseband-ul 02.10.04/03.10.01 din iOS 4.1/4.2.1 asa ca veti fi nevoiti sa folositi acele terminale in reteaua Vodafone.

Jailbreak

Jailbreak puteti face indiferent ce versiune de iOS au, singura diferenta este ca pe iOS 4.1 jailbreak-ul va fi untethered si pe iOS 4.2.1 va fi tethered.

Daca aveti iOS 4.1 puteti folosi limera1n, greenpois0n, PwnageTool sau redsn0w pentru jailbreak.

Daca aveti iOS 4.2.1 atunci puteti face jailbreak doar cu redsn0w.

FaceTime

Aceasta functie va putea fi activata pentru oricare dintre cei 2 operatori deci nu trebuie sa va faceti grija.

Astea ar fi cele mai importante puncte pe care ar trebui sa le aveti in vedere pentru lansarea de maine. Daca aveti orice alte intrebari sau probleme puteti intreba aici sau pe Forum.

 • Sincer astept sa vad ce preturi au, dar as prefera sa raman pe vodafone, pentru calitatea serviciului de internet.
  Daca nu, facem portare de numar si asta este:)

 • Pingback: Tweets that mention Vrei sa achizitionezi un iPhone de la Vodafone sau Cosmote? Iata ce trebuie sa stii! -- Topsy.com()

 • Stefan Bogdan

  posibil sa avem o surpriza din partea celor de la apple in legatura cu internetul si sa se dovedeasca a fi mai bun decat la vodafone…mai ales ca acum ai si zappul….deci….eu aveam internet pe 3g de la ei si a merg fara probleme ….a fel ca la vodafone…nu am sesizat sa se miste mai prost pe cosmote….in zone unde aveam semnal slab sau la tara unde cu vodafone aveam semnal prost si conexiune extrem de proasta internetul de la cosmote s a dovedit a fi de 10 ori mai bun in acea zone..adica mergea fara probleme si cu viteza constanta…

 • Tigris Regalis

  @Stefan Bogdan: iPhone pe rețeaua Zapp vom avea doar dacă apare iPhone pentru rețeaua Verizon din SUA.

 • alin

  @Tigris Regalis : Zapp este acum Cosmote

 • Tigris Regalis

  @alin: Da, dar rețeaua Zapp este CDMA, ca și rețeaua Verizon, iar iPhone merge numai pe GSM, acesta fiind standardul de rețea al Cosmote (și al Orange, Vodafone, dar și al AT&T ș.a.).

 • alin

  CDMA in romania nu mai exista @Tigris Regalis

 • alin

  @tigris iphoneul nu merge numai pe GSM….mai merge si pe HSDPA

 • Tigris Regalis

  @Alin: Atunci RIP Zapp, ceea ce înseamnă însă și că pentru serviciile de date Cosmote nu are niciun avantaj din preluarea Zapp, atâta timp cât nu folosește infrastructura de date (CDMA / EV-DO) prin care se remarcase inițial Zapp.

 • Tigris Regalis

  @Alin (comentariul 2): Scuze că am fost imprecis, când am zis “GSM” am inclus (cel puțin mental) și tehnologiile derivate ale acesteia, am vrut doar să fac deosebirea față de rețelele CDMA și tehnologiile derivate aferente.

 • Blitzkrieg

  Salut,astazi primesc un iPhone 4 CDMA,exista vreo sansa sa il setez pe Cosmote/Romtelecom?
  Am auzit ca aceste 2 firme au suport CDMA,

 • Nope, e facut pentru Verizon, nu ai ce face cu el.