Prima Pagina Apple 1,5 milioane de terminale Windows Phone 7 vandute pana acum

1,5 milioane de terminale Windows Phone 7 vandute pana acum

La mai bine de 2 luni de la lansarea terminalelor Windows Phone 7, Microsoft anunta primele cifre oficiale cu privire la numarul de terminale vandute pana acum. Doar 1,5 milioane de terminale Windows Phone 7 au fost vandute pana acum prin intermediul celor peste 60 de operatori din cele peste 30 de tari unde terminalul este comercializat in prezent. Cifra este neasteptat de mica avand in vedere ca exista 10 modele de terminale cu Windows Phone 7 pe piata.

In contrast cu cifrele celor de la Microsoft, Apple a inregistrat in jur de 1.7 milioane de pre-comenzi pentru iPhone 4 in doar 3 zile de la deschiderea lor. Marea diferenta dintre iPhone 4 si terminalele cu Windows Phone 7 sta in faptul ca primul este un terminal cu un sistem de operare matur dar si cu o puternica echipa de PR in spate, iar terminalele WP7 au un sistem de operare nou, imatur pentru care exista putine aplicatii si pe care deocamdata nu toata lumea doreste sa il testeze.

Peste 2 – 3 ani Windows Phone 7 va deveni un sistem de operare intr-adevar competitiv iar Apple si Google vor trebui sa fie mult mult mai atente la ce lanseaza pe piata.

REDMOND, Wash. – Dec. 21, 2010 – There is one phrase that Achim Berg uses repeatedly to describe the new Windows Phone 7.

Another is phone manufacturer sales – phones being bought and stocked by mobile operators and retailers on their way to customers. We are pleased that phone manufacturers sold over 1.5 million phones in the first six weeks, which helps build customer momentum and retail presence

 • Ytzu

  Oricum are o crestere mai mare decat a avut android la vremea respectiva. Ma vad mai degraba in viitor avand un w7 decat android.

 • Tigris Regalis

  Păi dacă Microsoft dorește să rămână pe această piață, ar trebui ca peste 2-3 ani să nu mai vândă tot WP7, ci eventual WP9 sau WP10! Și mai este de văzut dacă au consumatorii atâta răbdare cât să mai stea încă 2-3 ani pentru ca celebrele “copiatoare din Redmond” să recupereze decalajul tehnologic (cu care ne-au obișnuit deja) prin “importarea” facilităților din sistemele de operare concurente. Dar oare producătorii o să mai rabde 2-3 ani de vânzări slabe până la maturizarea platformei Windows?

 • Ramane de vazut cum va merge treaba in urmatoarele luni, deocamdata e abia la inceput.
  Treaba asta cu WP9 si WP10 e deja vis, vor merge cu 7 inca vreo 2 – 3 ani.

 • cgclancer

  @Ytzu:Oricum are o crestere mai mare decat a avut android la vremea respectiva. Ma vad mai degraba in viitor avand un w7 decat android.

  nu stiu cat butonezi zilnic la un Android dar eu am Iphone si Galaxy si-ti pot spune ca Android invata de la altii si lanseaza ce unii au in proiect…vezi KIES AIR lansat zilele astea si-ti vei da seama de ce spun…

 • Tigris Regalis

  @Cgclancer: Da, Android care “învață” de la alții ne arată din nou cum Google devine noul Microsoft. “Google, start your fotocopiers!”

 • jack

  Bine frate ce comparatie faci si tu. Un telefon cu sistem de operare matur precum iOS ajuns la a 4-a versiune cu un produs nou de care consumatorul abia a aflat. Era si logic ca apple sa aibe vanzari mai mari si mult mai spectaculoase. Windows phone 7 este un sistem de operare bun care inca nu are aplicatiile disponibile pe android si ios dar care sunt convins ca va devenii de luat in seama in 2 ani, mai ales daca nokia va face telefoane cu acest sistem de operare

 • Tigris Regalis

  @Jack: Fiind produse concurente, este normal să fie comparate! Iar diferența nu sunt doar aplicațiile, ci și funcțiile lipsă ale WP7 cum ar fi multitasking, copy&paste, etc. Iar dacă MS nu va face decât să aștepte încă 2 ani cu WP7 să-i apară aplicații, te asigur că atunci nu-l va mai cumpăra chiar nimeni!

 • vali

  faza e ca nimeni nu doarme. toate se vor dezvolta. asa ca dc nu se schimba nimic catastrofal, situatia va sta ca si acum.

 • KFF

  Nu sunt 1.5 milioane de telefoane vandute ci 1.5 milioane de telefoane trimise spre vanzare . Daca stau pe raft sau in depozit nu sunt vandute , deci cifra cu vandute e mai mica de 1.5 milioane .

  Un nou esec marca Microsoft .

 • Tigris Regalis

  Am verificat și @KFF are dreptate, cele 1,5 milioane de telefoane reprezintă doar stocul total livrat de MS distribuitorilor, nu vânzările către consumatori! Se pare chiar că MS a vândut cu lansarea WP7 mai puține telefoane cu Windows decât a vândut Samsung cu noul său Bada OS, deci FAIL total pentru MS – peste “2-3 ani” va persista doar amintirea vagă a WP7, mă îndoiesc că va mai interesa pe cineva!