Prima Pagina Apple FoxNews prezinta in exclusivitate design-ul viitoarei tablete HP PalmPad

FoxNews prezinta in exclusivitate design-ul viitoarei tablete HP PalmPad

In primavara acestui an Gizmodo a prezentat in exclusivitate primele imagini cu terminalul iPhone 4 iar acum vine randul celor de la FoxNews sa prezinte primele imagini cu noua tableta HP PalmPad. Aceasta tableta va fi prezentata la conferinta CES de luna viitoare, va fi disponibila in 4 versiuni si va avea hardware asemanator cu cel al tabletei iPad. HP PalmPad va rula sistemul de operare WebOS facut de compania Palm pentru celebrele terminale Palm inainte de a fi cumparata de HP datorita problemelor financiare.

HP PalmTab va functiona pe reteaua 4G a celor de la Sprint, va avea un port HDMI, va avea 2 camere – una frontala de 1.3 megapixeli si una in partea din spate ambele dotate cu flash LED si  port USB 3.0. 3 dintre cele 4 versiuni ale PalmPad vor avea ecrane ceva mai mari decat tableta iPad, insa va exista o a 4-a versiune pentru universitati care va avea un ecran de 8.9 inch.

Sincer sa fiu tableta nu ma atrage absolut deloc si nu stiu de ce dar am impresia ca sentimentul acesta mi-l impartasesc destul de multe persoane. Voi ce parere aveti? Va conta faptul ca ruleaza WebOS?

HP will introduce three models of the PalmPad at CES, with minor hardware differences distinguishing them. All three will run a new iteration of the WebOS operating system, version 2.5.1; they’re collectively a spin-off of the never-released HP Slate. A fourth version won’t be shown off at CES, I’m told, but it will be custom made for university students to prove how versatile the machines can be.The consumer version of the PalmPad will run on Sprint’s fast 4G network, but otherwise it has hardware specs nearly identical to Apple’s iPad. There are minor differences, of course: It has a mini HDMI port, for example, while the iPad requires a special dongle for video output. And there are front- and rear-facing cameras (1.3 megapixel and 3 megapixel, respectively), both with LED flashes.The PalmPad is slightly thinner than the iPad with rounded edges closer to the Amazon Kindle. At 1.25 lbs, the PalmPad also sports a USB 3.0 port and a “multi-switch” just like the one on the Palm Pre.

 • Pingback: Tweets that mention FoxNews prezinta in exclusivitate design-ul viitoarei tablete HP PalmPad -- Topsy.com()

 • Guru Mihutz

  Web OS a fost net superior IOS-ului la lansarea palm pre-ului acum aproape 2 ani. Acum sunt undeva la egalitate dupa parerea mea. Ceea ce face diferenta sunt aplicattile care abunda pe ios. Si rim cu playbook au mai furat cate ceva de la webos si cel mai probabil ( dupa cum a aratat si istoria ) noile tablete de la HP cu WebOs nu vor avea succes din lipsa unui mastermind ca SJ si faptul ca HP+Palm s-au moscat prea greu … WebOs este un dupa parerea mea unul dintre cele mai bune OS -uri mobile…insa ce e mai simplu decat IOS? … Ca pana la urma asta conteaza! … So a shure fail be it will my young Luke 🙂

 • De acord aici. Fata de Android, Symbian si altele, webOS este cam singurul OS care poate concura intr-adevar cu iOS. Pacat ca nu poate fi extins pe mai multe platforme, Palmul (acum HP-ul) s-a comportat exact ca Apple din punctul asta de vedere.
  Sincer, desi sunt fan Apple, cred ca Playbookul si tableta de la HP sunt intr-adevar competitive, poate ii va forta pe Apple sa imbunatateasca si mai mult iPadul.

 • Tigris Regalis

  Boring … inovația a murit de mult la HP, practic trăiesc doar din infuzii de inovație din companiile pe care le cumpără din când în când (Compaq și Palm fiind exemplele cele mai elocvente), ca un Irinel care are nevoie să fie văzut, din când în când, cu vreo puștoaică pentru a mai fi băgat în seamă de cineva.

  HP va mai stoarce din WebOS cât se mai caută acesta (de fapt, cât mai este competitiv în forma actuală), după care îl va lăsa să alunece în desuetudine. Așa a procedat și în trecut, de ex. cu inovațiile preluate de la Compaq.