Documentele Apple contin informatii despre iPad 2 cu Retina Display inca din iunie?

Apple are o metodologie specifica privind denumirile iconitelor, pentru aplicatii, standard si cele special facute pentru Retina Display, adica iconitele pentru standard(pentru iPhone 3G/3GS) au nume standard in timp ce aplciatiile special facute pentru Retina Display au in denumire indicativul @2x.  Aceste denumiri au aparut dupa lansara versiunii GM a iOS 4, adica dupa prezentarea oficiala a terminalului din iunie. Se pare ca tot atunci Apple a facut referiri la posibilitatea implementarii Retina Display pe iPad. In documentul de mai sus descoperit de 9to5Mac in iunie anul trecut avem o explicatie pentru denumirea aplicatiilor pentru Retina Display si observati ca explicatia este facuta atat pentru iPhone cat si pentru iPad.

As you can see in the image above, Apple notes “MyIcon~ipad.png” for the standard iPad existing today, and a “higher-resolution variant “MyIcon@2X~ipad.” As you can most likely already tell, Apple here is likely referring to a higher-resolution iPad.

Imaginea dateaza din 14 iunie 2010 si coroborata cu ultimele zvonuri privind tableta iPad 2 s-ar putea trage concluzia ca noua tableta ar putea avea Retina Display. Pe de alta parte Apple ar fi putut oferi acele explicatii doar in scop informativ, fara nici un fel de legatura cu implementarea acestui tip de ecran pe urmatorul model al tabletei.

1 COMENTARIU

  1. traducerea documentului ar fi cam asa: daca ai avea o poza cu rezolutie mai mare, denumirea ei ar fi blablabla@2x

    deci nu e nimic mai mult decat simpla metodologie.

    Oricum, zvonurile astea cu ecran apropiat de retina display sunt foarte entuziasmante, mi-e sa nu avem parte de o mare dezamagire…