Gevey 3G SIM – o solutie aproape functionala pentru decodarea iPhone 4

S-a discutat atat de mult despre Gevey SIM zilele acestea incat cineva a reusit sa discute cu producatorii acestor cartele si ne explica in sfarsit cum anume functioneaza acest dispozitiv, cine il poate folosi si in ce conditii. Cum functioneaza oare? Toate cartelele operatorilor de telefonie au un anumit cod unic numit IMSI in care se afla informatiile despre abonamentul/cartela voastra. Un cod IMSI arata cam asa : 310 150 987654321, primele 3 cifre 310 reprezinta codul mobil al tarii sau MMC, al doilea set de 3 cifre 150 reprezinta codul retelei mobile sau MNC iar ultimul set de cifre este codul de identificare al cartelei. Atunci cand bagati cartela in iPhone, baseband-ul verifica aceste 2 coduri cu operatorul de telefonie si in functie de raspunsul primit va debloca/tine blocat terminalul vostru. In vechile versiuni ale iOS era foarte usor de pacalit baseband-ul prin falsificarea acestor coduri insa acum acest lucru a fost imposibil de facut pana au aparut noile cartele. Gevey a gasit o metoda noua de a folosi aceste IMSI-uri pentru a pacali operatorii, insa pentru a obtine semnal a fost nevoie sa falsifice un alt cod unic numit TMSI care este emis de de operator la conectarea la retea si este esential pentru obtinerea semnalului. Intreaga explicatie tehnica o gasiti aici.

Bun, acum sa vedem care e procedura de activare a retelei: bagati cartela in terminal, veti vedea ca apare o linie de semnal in partea de sus a dispizitivului semn ca acum trebuie sa treceti la pasul urmator care presupune sunatul la numarul unic de urgenta 112 dupa care trebuie sa activati/dezactivati airplane mode si aveti semnal. Numarul unic de urgenta 112 poate fi folosit de pe orice terminal codat sau nu iar cei de la Gevey au gasit o metoda de a pacali reteaua astfel incat aceasta sa ofere un cod TMSI pentru terminal, cod in baza caruia se face inregistrarea la retea si apoi se obtine conexiunea.

Dupa cum stiti, in Romania codul unic de urgenta 112 este destinat folosirii numai in cazuri de urgenta, orice alt gen de utilizare a sa fiind pedepsita de lege. In China acest numar de urgenta a fost dezactivat deci acolo nu e nici o problema sa suni la el pentru ca iti va raspunde un robot care iti va spune ca numarul a fost scos din uz. In Europa situatia e diferita insa teoretic acest gen de cartela ar putea functiona si in Romania avand in vedere ca numarul 112 este activ. Cartelele acestea decodeaza doar baseband-urile terminalului iPhone 4 si vorbim despre toate baseband-urile disponibile pana la iOS 4.3, inclusiv.

Cel care a testat produsul sustine ca respectiva cartela este mult prea scumpa pentru ce ofera, poate da erori oricand si exista sanse ca ea sa nu functioneze cu orice operator.

  1. It works if A.your network handles 112 calls properly according to the GSM standard; B.they are tolerant to TSMI spoofing and does not actively validate your SIM again for incoming calls.
  2. Unlike its ancestors, the i4 SIM interposer is not a drop-in-and-forget device. The exact precedure must be performed should the device restart, lose reception for an extended period of time or move to another PLMN. In all these situations the TMSI expires and has to be obtained again. Theoretically it is possible for a daemon to automate the process similar to ZeroG, but that only makes thing more convoluted.
  3. It is, without question, unethical or downright illegal to use the technique anywhere 112 is a legitmate emergency number. Not a huge issue in China where the number is only used for informative purposes and the networks cannot be bothered to fix the issue.
  4. All firmware/baseband combinations for the i4 up to iOS4.3 are vulnerable, however the exploit may be patched in any future software updates or via the carrier. If apple can influence providers to block Cydia it is not impossible for them to press them to fix the exploit. The only way to permanently unlock your baseband is NCK.
  5. SIM interposer should not harm your phone hardware, however your network could request IMEI and identify your device during the emergency call. Your identity cannot be faked and it is possible that they will ban your account. There is a reason why SIM cards remain legally the property of the service provider: you are not supposed to tamper with them without breaching contract.
  6. Notwithstanding all the problems, SIM interposer does not cause any battery drain since it is only active transiently, nor would it cause signal loss because it does not change cellular transmission other than the initial validation step.

 

43 COMENTARII

  1. Va dati seama cate apeluri vor fi date la 112 ?? :)).Anyway, de unde se poate cumpara o astfel de cartela? Sa trimita si in RO, bineinteles. 🙂

  2. eu mi-am vandut iphonul la un pretz foarte ok asa codat cum era,sfatul meu este sa asteptati pana la vara cand iasa iphone 5,mergeti anglia luati neverlock,dupa care il tineti 1 an si il vindeti la acelasi pretz=)),uitativa sa vedeti ce preturi practica bisnitarii nostri dupa 8-9 luni de zile vechime a terminalului….adik tot 500-600 euro….deci iPhone 5 ramane cea mai buna alegere,vindetile pe acestea,dupa care mai strangeti cv pana in iulie si voila:D

  3. Emil…. cum putem face legal unlock la telefoanele noastre iPhone 4 ? Daca e adevarat ce spui, te rog, spune solutia finala sa nu ne mai chinuim cu ele.

    Multumim

  4. M-am saturat de abureli, l-am facut neverlocked.Daca era sa stau dupa minciunile lor cu unlock,ma plictiseam..Cartela e ok pt cei care nu pot face neverlocked telefonul,dar pt ceilalti parerea mea,merita sa investiti 200 ron in plus si sa il deblocati oficial..

  5. Deci sa inteleg ca pentru noi care avem pe AT&T nu sunt sanse de Neverlock ??
    Daca stici pe cineva care vrea sa cumpere un iPHONE 4 16GB Black, sa ma anuntati.

    Multumesc

  6. @Johny Bone : eu sunt pe SFR France . Daca ai mai mult de 6 luni de abonament , ai dreptul sa ceri deblocarea , este legea franceza care stipuleaza asa ceva .

    Asadar trebuie sa urmezi demersurile , verifica pe siteul SFR .

  7. Am un Iphone 4,nou nout,adus din America in cutie cu toate accesoriile originale,desfacut doar sa vad cum arata,am facut decat jailbreack,pret f bun…..

  8. Eu am cumparat aparatul de la o reprezentanta Vodafone din Romania si merge si pe Orange(cu asta am incercat). Nu stiu daca este manuf. unlocked ori a fost decodat. Chiar poate sa-mi spuna cineva unde pot verifica daca a fost decodat sau este neverlocked ???

  9. In mod normal suni la SFR si ceri deblocarea telefonului daca ai mai mult de 6 luni de abonament . SFR trimite cererea asta la Apple . Apple trimite un cod/autorizatie de deblocare catre SFR iar SFR iti trimite un update over the air la settings-urile iPhoneului , si te notifica de asta printr-un SMS.

    Daca intrii la Settings > General > Informations > Operator iti scrie SFR 8.3 . Dupa acest update iti va scrie altceva acolo .

    Daca ai mai putin de 6 luni de abonament , aceasta operatiune costa intre 70 si 100 de euro , depinde de cate luni de abonament ai .

  10. KFF…L-AM CUMPARAT DE LA CINEVA…TELEFONUL ESTE ACTIVAT DAR NU AM CARTELA DE SFR….NU AM DE UNDE SA STIU DACA MAI SUB CONTRACT SAU NU….IAR LA SFR PE SITE LA RUBRICA PT DEBLOCARE IMI SPUNE CA TREB SA MA AUTENTIFIC CU NUMARUL DE TELEFON SAU UN ANUMIT COD….LA INFORMATII DESPRE OPERATOR IMI SCRIE “NOT AVAILABLE”

  11. va recomand sa apelati cu incredere la Emil. E foarte serios, iar procesul de unlock e foarte rapid. Chiar azi am rezolvat un terminal iphone 4 de 32gb… acum e factory unlock… cine vrea sa-l cumpere?!…:D…
    Apelati cu incredere la Emil, e mai rapid decat dgsm.

  12. @nelu… i-am scris pe adresa de mail lasata de el. pretul difere de operatorul pe care ti-e blocat telefonul. rapiditatea si seriozitatea lui m-a facut sa raman placut impresionat.
    in mail sa-i spui modelul si imei-ul… si sa-i ceri un nr de telefon ca sa nu pierzi vremea cu mailuri. daca dimineata reusesti sa-l contactezi, pana dupa-masa iti garantez, ca daca se poate debloca telefonul tau, vei avea un telefon unlock.
    adresa lui Emil de mail e: ac_3007@yahoo.com
    eu ti-l recomand cu incredere. bafta.

  13. nu stiu ce sa zic ,sper sa nu fii chiar tu persoana in cauza (adica el) ca in fine i-am trimis un imei si modelul de la un i4 care este blocat pe franta si el mia zis ca e pe elvetia ,asa ca trage concluzii eu nu mai stiu ce sa cred ,va salut.apropo ,moderatorul ce parere are?

  14. @nelu… crezi ce vrei, eu nu m-am gandit la pierderea banilor, dupa ce am vb cu el… si eu credeam ca e blocat pe telia… dar nu stiam daca e danemarca sau suedia… si ghici?!… nu era blocat pe telia, ci pe nush ce retea din danemarca…. ideea e ca il am deblocat in orice retea indiferent de update… asa ca faci cum crezi.
    eu nu tin sa te conving, ci sa te ajut… fiindca eu nu am mai stat sa vad daca e serios sau nu ci pur si simplu i-am scris mail si asa am ajuns cu telefonul facut… intr-adevar ca am riscat, fara sa astept pe unul sau pe altul sa-si dea cu parerea, cum e cazul tau… dar nu regret nici o clipa ceea ce am facut… daca nu ma crezi, poti sa-l intrebi pe zaone…. emil e din iasi… eu sunt din oradea.

  15. @nelu Telefonul dvs. , dupa IMEI este codat pe o retea din Elvetia. Nu stiu de unde aveti informatia (eronata) ca ar fi blocat pe o retea din Franta.