Dezastrul din Japonia nu a afectat semnificativ stocurile de produse ale Apple

La scurt timp dupa cutremurele din Japonia si inchiderea temporara a unor fabrici din care plecau componente pentru iDevice-uri, au aparut multe zvonuri care indicau faptul ca Apple ar putea avea probleme cu stocurile de iDevice-uri. Astazi Gene Munster relateaza ca in realitate Apple a fost foarte putin afectata de evenimentele din Japonia si isi bazeaza afirmatiile pe faptul ca in ziua lansarii internationale a iPad 2 au scazut termenele de livrare pentru iPad 2 in SUA.

“Apple recently reduced US iPad 2 lead times, which suggests the situation in Japan has not meaningfully impacted iPad 2 supply,” Munster wrote. “We believe the most critical suppliers are back up and running following the earthquake and the impact to supply will be modest.”

Acesta sustine ca livrarile de terminale iPhone 4 vor fi afectate datorita celor intamplate in Japonia insa vorbim despre o modificarea  termenelor de livrare de la 24 de ore la o saptamana. Aparent producatorii de componente pentru iDevice-uri si-au reluat activitatea, totul revenind la normal, inclusiv livrarile de componente catre partenerii Apple care asambleaza iDevice-urile.

Sincer sa fiu am fost extrem de surprins sa vad ca Apple a redus termenul de livrare a tabletelor iPad 2 pana la 2 – 3 saptamani in SUA. Nu cred ca termenele vor creste in SUA insa in Europa termenele de livrare au crescut de la 2 – 3 saptamani la 3 – 4 saptamani deja. Daca va intereseaza sa achizitionati o tableta iPad 2 din Romania atunci va recomand sa cititi acest articol.