Prima Pagina 3D Apple ar putea implementa camere 3D in viitoarele modele ale iPhone

Apple ar putea implementa camere 3D in viitoarele modele ale iPhone

Din seria brevetelor de inventie pe care Apple le inregistreaza acum si le implementeaza peste cativa ani, avem unul care descris o tehnica pentru implementarea unor camere 3D in iDevice-uri numit : Systems and Methods for an Imaging System Using Multiple Image Sensors. Apple intentioneaza sa combine anumiti algoritmi software implementati in iOS cu multipli senzori de imagine care ar capta 2 imagini ce ar fi combinate intr-una singura in format 3D. Procesul descris de Apple are rolul de a evita poze in continutul carora s-ar regasi asa-numitele “artefacte”, rezultatul final fiind mult mai clar si mai bun decat orice alta poza facuta cu un dispozitiv asemanator disponibil acum pe piata.

The application refers to Apple’s approach as a “paradigm shift from the known software-based approaches.” It notes that current software must “guess” at how to perform stereo disparity compensation for 3D images.

Those guesses, Apple said, can result in images with artifacts in a composed 3D image that would result in a poor quality photo. Apple’s method would instead employ a hardware-based approach with a “deterministic calculation for stereo disparity compensation.

Apple descrie desigur si o metoda de a filma 3D folosind acelasi software si senzori de imagine, totul la o calitate net superioara celei din dispozitivele actuale. Nu ma indoiesc de faptul ca Apple va implementa posibilitatea de a filma 3D folosind iDevice-uri, singura mea intrebare este oare cand vom avea un asemenea dispozitiv disponibil pe piata.

 • ionut

  no way

 • Mda …treaba asta va fi implementata cand va crede Apple de cuviinta nu ca alti care au scos de pe acum treaba asta si stau cu ele nevandute 🙂

 • Gabi

  @domnul avocat: de unde stiti ca stau cu ele nevandute? de exemplu la lansarea consolei nintendo 3ds au fost cozi foarte mari
  @zaone: acest brevet este doar un concept, va mai dura ceva timp pana va fi implementat. nu ai de unde sa stii cum vor fi fotografiile, pana la aparitia camerelor 3d pe iphone si camerele si softul concurentei vor fi imbunatatite, …

 • Gabi

  @zaone: … lg optimus 3d face poze mult mai clare si mai bune decat iphone 3g

  Este cam aceeasi tip de informatie pe care o ai si tu in articol … „rezultatul final fiind mult mai clar si mai bun decat orice alta poza facuta cu un dispozitiv asemanator disponibil acum pe piata.”

 • Eh, eu am spus ce se descria in brevet nu cum vor fi ele in realitate.
  @Gabi: Comparam mere cu pere? 3G din 2009 cu Optimus 3G din 2011?

 • Odin

  It’s more like apple and oranges …
  😉

 • “Life was much easier when Apple and BlackBerry were just fruits”

 • Deleteplz

  oh da 😀
  parca si vad…
  iPhone 5 cu filmare 3D full HD, poze de 12 MPixeli 3D….
  posibilitatea rularii aplicatiilor in 3D (fara ochelari)….
  damn…nu mai vine odata iulie sa vedem ce o fi?!? 😀