Prima Pagina Apple Viitorul suna bine pentru solutiile de jailbreak

Viitorul suna bine pentru solutiile de jailbreak

Astazi a venit vestea cea mare, geohot va incerca sa exploateze bootrom-ul tabletei iPad 2 insa munca nu e usoara, MuslecNerd si p0sixninja pot confirma acest lucru. Noul bootrom din chipul A5 este special facut pentru a se inchide de indata ce se incearca exploatarea sa si sta inchis pana la repornirea terminalului. Acolo unde iPhone Dev Team si Chronic Dev Team au esuat geohot va triumfa pentru ca el s-a dovedit a fi cel mai bun hacker dintre toti cei care fac solutii de unlock si jailbreak pentru iDevices.

Daca geohot va gasi un bootrom exploit pentru chipul A5 el nu il va publica decat dupa ce iPhone 5 va fi lansat pe piata pentru ca o publicare acum va duce la blocarea sa de indata ce iPhone 5 este lansat. Totusi geohot este indeajuns de exeperimentat pentru a face o solutie pentru un userland jailbreak insa ma indoiesc de faptul ca vom vedea ceva de la el in viitorul apropiat. Pentru iPhone 5 nu trebuie sa ne facem griji, vom avea o solutie de jailbreak insa ramane de vazut cat vom avea de asteptat pana aparea cea pentru iPad 2.

  • Tigris Regalis

    Eu aș zice să nu ne bucurăm prea devreme, pentru că n-a găsit încă soluția, abia s-a apucat s-o caute și nimeni nu poate garanta că exploit-ul va fi ușor de găsit și de implementat, chiar și pentru geohot.

    Dar dacă stă după noul iPhone, e nasol de tot – dacă acesta va fi lansat în septembrie, probabil va fi urmat cam prin octombrie de iOS 5.0.1 sau 5.1, care va conține bugfix-uri pentru problemele inițiale, probabil încă un update de iOS legat de noul iPad spre sfârșitul anului, apoi alt update pentru bugfix-urile noului iPad după ce apare acesta și uite așa se face anul și tot stăm după generația următoare de iDevices. Asta nu-i o soluție!

  • Daca nici geohot nu o poate face atunci … sa nu uitam ca Dev Team mananca o paine multumita lui geohot altfel acum se rugau de saurik sa le arunce firmituri.