Microsoft si Nokia incearca sa invalideze inregistrarea ca marca a App Store-ului un UE

Apple le-a luat-o multora inainte cu App Store-ul si acum companiile incearca sa invalideze marcile AppStore si App Store inregistrate catre compania Apple. Nokia, Microsoft, HTC si alte cateva companii au inaintat plangeri la agentia de brevete de inventii si marci a Uniunii Europene cerand invalidarea marcilor mentionate mai sus. Companiile nu pot folosi aceste nume pentru propriile magazine de aplicatii si asta ii cam denranjeaza pentru ca acum cativa ani ei nu au fost in stare sa se gandeasca la asa ceva. Ei sustin ca termenul AppStore/App Store nu are caracterisctica disctinctivitatii necesara pentru inregistrarea unei denumiri ca si marca.

Nokia, the world’s largest mobile-phone maker, Microsoft, Sony Ericsson Mobile Communications AB and HTC Corp. (2498) all filed separate requests yesterday with the EU trademark agency in Alicante, Spain, seeking to invalidate Apple’s trademark rights.

The companies “are seeking to invalidate Apple’s trademark registration for ‘APP STORE’ and ‘APPSTORE’ because we believe that they should not have been granted because they both lack distinctiveness,” according to a statement from Redmond, Washington-based Microsoft, the world’s largest software maker.

Desigur ca Apple lupta pentru a isi pastra brevetele de inventie si probabil va reusi sa faca acest lucru avand in vedere ca atunci cand i-au fost inregistrate a existat si posibilitatea oricarei companii de a face o opozitie la inregistrare. Termenul AppStore/App Store a fost facut cunoscut multumita magazinului de aplicatii a celor de la Apple deci a spuns ca oamenii il stiau si il foloseau inainte e putin cam absurd din moment ce atunci cererea a fost acceptata. In SUA Amazon cere invalidarea marcilor inregistrate pentru aceleasi denumiri insa cel mai probabil se vor lovi de refuzul agentiilor americane. Presupun ca in UE situatia va fi identica, altfel ne vom trezi cu tot felul de App Store-uri obscure.