Google actualizeaza versiunea mobila a Google Maps

5

Astazi Google a actualizat versiunea mobila a site-ului maps.google.com pentru a include in aplicatia web o buna parte dintre optiunile disponibile deja in aplicatiile dedicate din iOS si Android. Noua versiune a aplicatiei web de pe maps.google.com ne poate localiza acum pe harta folosind coordonatele GPS direct in Safari, ne poate oferi indicatii privind navigarea catre un anumit punct pe harta indiferent de metoda de deplasare aleasa si poate afisa localuri/locatii interesante din zona noastra. Practic Google a dorit sa imbunatateasca experienta utilizatorilor in folosirea serviciilor web de geolocatie si din punctul meu de vedere au reusit sa faca acest lucru.

Iata ce s-a implementat astazi in Google Maps pentru mobile :

  • posibilitatea de a vizualiza locatia curenta;
  • posibilitatea de a cauta localuri din vecinatatea noastra cu optiunea de a completa automat denumirile;
  • introducerea unor iconite pentru statitiile de autobuz/tramvai sau gari;
  • posibilitatea de a primi indicatii pentru navigarea catre o locatie folosind : o masina, o bicicleta, un mijloc de transport in comun sau pentru mersul pe jos;
  • posibilitatea de a afisa pe harta informatii despre trafic sau de a vedea versiunea “satelit” a hartii;
  • posibilitatea de a vedea locatii recomandate daca sunteti logat in contul vostru Google.

Google a implementat o serie intreaga de lucruri interesante care nu se regasesc nici in aplicatia nativa Maps din iOS. Puteti incerca noile functii implementate de Google prin navigarea catre maps.google.com folosind Safari din iOS.