Infografic: Peste 500.000 de aplicatii acceptate in AppStore in aproape 3 ani

Peste mai putin de 2 luni se vor implini 3 ani de zile de la lansarea AppStore-ului si se pare ca peste 500.000 de aplicatii au fost acceptate pana in prezent in el. In realitate in AppStore sunt disponibile putin sub 400.000 deoarece in acesti 3 ani de zile multe dintre aplicatiile acceptate au fost retrase de dezvoltatori, scoase de Apple sau schimbate. Cifra a fost atinsa acum cateva zile si anuntul a venit de la cateva site-uri care se ocupa cu statistici privind descarcarile aplicatiilor din AppStore. Cifra este enorma insa din pacate nu e prea relevanta avand in vedere ca majoritatea aplicatiilor din AppStore raman in continuare nefolositoare. Degeaba avem 400.000 de aplicatii daca nici macar 50.000 din ele nu sunt intr-adevar utile.

Sometime after midnight Tuesday morning,  the iTunes team pushed through a batch of app submissions that sent the total over a six-figure milestone. In 34 months, Apple has approved more than 500,000 iPhone, iPad and iPod touch apps for the company’s U.S. store. (Through attrition, replacement and withdrawal, number of apps currently available for download is 20% lower, around 400,000.)

Pe langa informatiile despre numarul de aplicatii descarcate, au fost publicate statistici despre numarul de dezvoltatori care au publicat aplicatii, numarul de aplicatii platite/gratuite si pretul mediu al unei aplicatii. 85.560 de dezvoltatori si-au publicat aplicatiile in AppStore, 37% dintre acestea sunt gratuite si pretul mediu al unei aplicatii este de 3.64$. Jocurile si cartile sunt in topul descarcarilor din AppStore iar Angry Birds este desigur cea mai populara aplicatie a tuturor timpurilor. Mai multe detalii gasiti in infografic-ul de mai jos unde au fost mentionate toate reusitele AppStore-ului in cei 3 ani de viata.