O echipa de cercetatori rusi dezvoltat un program care decripteaza backup-urile iDevice-urilor

iOS 4 a adus pentru posesorii de iDevices posibilitatea de a cripta datele unui backup folosind iTunes. Apple s-a mandrit cu acest sistem care ar fi blocat tentativele oricarei persoane de a accesa datele salvate intr-un backup din calculatorul nostru. O echipa de cercetatori ai unei companii care dezvolta software pentru criminalistii rusi a reusit sa descopere o metoda de a decripta usor orice backup al unui iPhone. Ei au facut un program care foloseste atat procesorul cat si placa grafica pentru a decripta datele dintr-un backup. Problema e ca pentru a face decriptarea e nevoie nu doar de backup ci si de telefon deoarece programul se bazeaza pe UDID-ul terminalului si alte date identificatoare ale acestuia pentru a face decriptarea respectiva.

Decryption is not possible without having access to the actual device because we need to obtain the encryption keys that are stored in (or computed by) the device and are not dumped or stored during typical physical acquisition,

Elcomsoft Phone Password Breaker se numeste noul program care ajuta la decriptarea datelor si poate fi cumparat de oricine. El este disponibil in 2 versiuni : una pentru utilizatorii casnici care costa 79€ si una profesionala care costa 200€. Indiferent care o alegeti veti putea face decriptarea unui backup fara probleme insa tineti minte ca e nevoie si de terminal pentru a face procesul.