Apple testeza modele MacBook Air cu procesoare ARM A5

Acum cateva saptamani va relatam un zvon destul de ciudat la acea vreme, mai exact era vorba despre testarea unor modele ale MacBook Air cu procesoare ARM. Atunci nu se spunea despre ce model este vorba insa informatii aparute astazi releva faptul ca Apple testeaza MacBook Air-uri cu procesoare A5. A5 este procesorul folosit de catre Apple in iPad 2 si mai mult ca sigur in iPhone 5, iPod Touch 5G si viitorul model al Apple TV. Problema cu aceste procesoare sta in faptul ca ele au performante mai slabe decat modelele Intel din actuala serie MacBook Air insa avantajul il constituie consumul redus de energie.

And additionally, an anonymous source told more information, Apple already made test equipment of Thunderbolt MacBook Air driven by A5 processor.

According to this source who saw live A5 MacBook Air actually, this test machine performed better than expected.

Daca Apple va alege sa implementeze procesoare pentru terminale mobile in MacBook Air atunci in mod sigur “vaneaza” o crestere semnificativa a autonomiei bateriei. Pentru a mentine performantele la un nivel ridicat ar fi nevoie de alt model de procesoare cu frecvente mai mari si desigur o alta arhitectura care sa aduca performante similare cu ale procesoarelor Intel. Eu unul nu cred ca un MacBook Air cu procesor ARM va iesi pe piata in viitorul apropiat insa se pare ca Apple testeaza combinatia. Informatia prezentata vine de la un blog japonez care in trecut a oferit informatii corecte despre iPad 2 si nu numai deci e destul de clar ca Apple testeaza asa ceva.