Prima Pagina Apple Iata de ce iPhone 4S/5 ar putea fi prezentat la WWDC 2011

Iata de ce iPhone 4S/5 ar putea fi prezentat la WWDC 2011

Apple a confirmat astazi ca Steve Jobs va prezenta WWDC-ul de anul acesta, a confirmat ca vom vedea noile versiuni ale Mac OS X Lion si iOS 5 dar a si uimit prin confirmarea prezentarii iCloud, un serviciu de streaming audio facut special pentr produsele Apple. Ceea ce Apple a uitat sa mentioneze este iPhone 4S/5 pe care foarte multa lume il asteapta cu sufletul la gura. Presupun ca stiti toti despre zvonurile legate de lansarea in iulie/august/septembrie/2012 ale iPhone 4S/5 deci nu mai intru in aceasta discutie insa va prezint cateva argumente importante care sugereaza ca iPhone 4S/5 ar putea fi totusi prezentat la WWDC 2011, indiferent care va fi data lansarii.

In ultimii 2 ani Apple a anuntat WWDC-ul ca fiind o conventie pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru iOS. In fiecare an Apple a vorbit in comunicatele sale de presa despre iOS sau Mac OS insa niciodata nu a vorbit despre lansarea unui iPhone, nici macar anul trecut cand stiam cum arata iPhone 4 cu o luna inaintea prezentarii. Pentru Apple WWDC-ul este dedicat developerilor, de aici ii vine si numele iar faptul ca iPhone-ul nu este mentionat in invitatii sau comunicate de presa nu inseamna ca el nu va fi prezent. Unii jurnalisti americani au sustinut ca lipsa mentiunii privind lansarea unui terminal iPhone ar reprezenta faptul ca acest dispozitiv nu va fi sub nici o forma prezentat la WWDC 2011. Lipsa acestei mentiuni impreuna cu nenumaratele zvonuri privind amanarea lansarii i-au facut pe toti sa creada ca iPhone 4S/5 va fi prezentat in toamna sau anul viitor.

Daca ne uitam la comunicatele de presa ale Apple din 2009/2010 privind WWDC-ul observam ca niciodata nu s-a vorbit despre lansarea unui iPhone insa de fiecare data dispozitivul a fost prezent si pe el s-a facut demonstratia noului sistem de operare. In fiecare an noua versiune de iOS a fost prezentata pe un iPhone nou, de ce ar fi anul acesta diferit in vreun fel? As putea sa gresesc, lucrurile ar putea sta altfel insa traditia si evenimentele din anii trecuti ne spun ca Apple tine iPhone-ul secret insa pe el prezinta functiile importante ale noului sistem de operare.

Chiar daca iPhone 4S/5 va fi efectiv lansat in toamna acestui an sau la jumatatea verii, eu cred ca Apple il va prezenta la WWDC 2011 impreuna cu noua versiune a iOS 5.

 • Marean Careste

  Vom avea iphone 4s/5 100% la WWDC.

 • catalin2012

  Asa este ca ios5 trebuie prezentat cu ajutorul unui iphone,nu cred ca ne va pune vreun teaser sau filmulete. E greu de crezut ca pt acest lucru va folosi iphone 4.
  E posibil ca Steave sa fi pregatit o surpriza.

 • B06DAN

  Apple stie ca sgs 2 se vinde mult mai bine ca ip4. Apple va anunta urmatoare generatie de iphone dar va fi disponilbila mai tarziu. Atunci nu se vor mai vinde asa bine ip4 dar nici sgs2.

 • Moss™

  i5 vedem sigur

 • cond0r

  Cum adica “In fiecare an noua versiune de iOS a fost prezentata pe un iPhone nou” ?
  Anul trecut iOS 4 a fost prezentat in Martie pe 3Gs (dupa care, au recapitulat la WWDC pe iPhone 4 ).

 • Ma refeream la prezentarile facute la WWDC. Despre asta a fost vorba in tot articolul.

 • Dan B.

  Sigur va fi un iOS pe un HTC sau Samsung GALAXY… sa vezi dup-aia ce vomita aia.. floricele pe campii! :)))