iOS 5 aduce posibilitatea de a face gesturi multitouch personalizate

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LLJIef-e-7g[/youtube]

Mai sus avem clipul de prezentare al iOS 5 pe care Apple l-a publicat aseara pe propriul sau site. Avem la sfarsitul clipului video o demonstratie a faptului ca gesturile multitouch vor fi prezenta in iOS 5 insa nu exista o mentiune oficiala in ceea ce le priveste. Desi in iOS 5 beta pentru iPhone gesturile nu sunt disponibile, exista totusi un meniu care permite utilizatorilor sa isi faca propriile gesturi multitouch. Meniul este disponibil in sectiunea Accessibility deci este o optiune gandita special pentru persoanele cu deficiente de vedere si nu pentru utilizatorii normali.

AssistiveTouch se numeste noul meniu si in el exista posibilitatea de a activa posibilitatea de a folosi accesorii “adaptive” cu iDevice-ul nostru insa exista optiunea de a modifica sensibilitatea touchscreen-ului plus optiunea e a face gesturile personalizate. De indata ce accesam acea optiune ne este prezenta un touchpad pe care trebuie sa facem gestul nostru si sa il salvam. Deocamdata nu am nici o idee cum pot fi setate aceste gesturi pentru anumite functii insa presupun ca pana la lansarea iOS 5 vom afla mai multe.

4 COMENTARII

  1. Da, în secțiunea Accesibility se aflau și înainte setări mai exotice, gen inversarea culorilor sau activarea funcției de zoom la ecran (pe aceasta din urmă o folosesc mai de des pe Mac OS X, este mai rapid zoom-ul așa și de aceea este uneori mai la îndemână să fie mărită o poză, de ex., în acest mod decât cu gestul de zoom cu 2 degete preluat din iOS).