Prima Pagina Apple Update-ul la iOS 5 este definitiv? Pentru iPad 2 da!

Update-ul la iOS 5 este definitiv? Pentru iPad 2 da!

iOS 5 beta 1 pentru developeri este disponibil incepand de aseara in Dev Center insa Apple a tinut sa avertizeze developerii ca update-ul la iOS 5 va duce la imposibilitatea de a mai face downgrade la o veche versiune a iOS. Se pare ca Apple blocheaza posibilitatea de a face downgrade la iOS 4.3.3 chiar daca acum in iTunes aceasta este ultima versiune oficiala a iOS. Cei care au facut deja update la iOS 5 si NU au avut un SHSH salvat pentru iOS 4.3.3 ar face bine sa isi salveze unul acum deoarece aceasta pare a fi singura posibilitate prin care se mai poate face downgrade. MuscleNerd a confirmat ca persoanele care au SHSH salvat pentru iOS 4.x vor putea face downgrade fara probleme insa baseband-ul ramane acelasi desigur.

“Devices updated to iOS 5 beta can not be restored to earlier versions of iOS. Devices will be able to upgrade to future beta releases and the final iOS 5 software.”

Din pacate la iPad 2 situatia este mult mai complicata deoarece update-ul la iOS 5 blocheaza posibilitatea de a mai face downgrade pana se gaseste un bootrom exploit. MuscleNerd spune ca toti posesorii de tablete iPad 2 GSM ar trebui sa ramana la iOS 4.3.3 daca vor jailbreak deci NU FACETI UPDATE LA iOS 5.0 pe iPad 2 GSM daca vreti jailbreak sau daca vreti sa mai folositi iOS 4 vreodata. Problema este ca in timpul update-ului la iOS 5 se actualizeaza si baseband-ul tabletei iar la downgrade apar erori care introduc tableta in Recovery Mode din care nu putem iesi fara o solutie de jailbreak.

Un bootrom exploit pentru iPad 2 nu va iesi prea curand asa ca aveti foarte mare grija! Posesorii de tablete iPad Wi-Fi/3G sau iPad 2 Wi-Fi pot face linistiti update. Cei cu iPad au limera1n care ii ajuta dupa downgrade iar cei care au iPad 2 Wi-Fi nu au de ce sa isi faca griji deoarece baseband-ul nu se actualizeaza dupa update la iOS 5 deci nu vor primi erori la downgrade.

 • Share it please, pentru cei care nu stiu si raman cu tabletele blocate!

 • mariusr22

  Zaone, crezi ca mai asteapta cineva jailbreak pentru iPad2 dupa 5 luni de la lansare? Am renuntat de mult la asteptare. De cand am trecut la iPhone 4 si iPad2 cumpar aplicatii si e foarte bine. iOS 4 functioneaza mult mai lin pe iPhone 4 fara jailbreak, iar pe iPad 2 nu exista jailbreak

  … si asa marile team-uri de dezvoltatori de solutii de jailbreak ne determina sa trecem in legalitate

 • VM

  @marius22: dar jb e legal si acolo sunt aplicatii platite!

 • razvanrazy

  @zaone, de unde pot lua iOS5 beta pt iPad 2 wi-fi ?

 • Ge0rge

  razvanrazy de aici il poti lua .
  http://www.cydios.com/?p=15312

 • Tigris Regalis

  @VM: JB este legal pe timp limitat și excepțional printr-o decizie (care expiră peste câțiva ani) a autorităților administrative din SUA. Dacă nu stai acolo, nu ți se aplică …

 • Pingback: iPad 2 3G - update la iOS 5, downgrade la iOS 4.3.3 si cum a mintit MuscleNerd()