Update-ul la iOS 5 este definitiv? Pentru iPad 2 da!

iOS 5 beta 1 pentru developeri este disponibil incepand de aseara in Dev Center insa Apple a tinut sa avertizeze developerii ca update-ul la iOS 5 va duce la imposibilitatea de a mai face downgrade la o veche versiune a iOS. Se pare ca Apple blocheaza posibilitatea de a face downgrade la iOS 4.3.3 chiar daca acum in iTunes aceasta este ultima versiune oficiala a iOS. Cei care au facut deja update la iOS 5 si NU au avut un SHSH salvat pentru iOS 4.3.3 ar face bine sa isi salveze unul acum deoarece aceasta pare a fi singura posibilitate prin care se mai poate face downgrade. MuscleNerd a confirmat ca persoanele care au SHSH salvat pentru iOS 4.x vor putea face downgrade fara probleme insa baseband-ul ramane acelasi desigur.

“Devices updated to iOS 5 beta can not be restored to earlier versions of iOS. Devices will be able to upgrade to future beta releases and the final iOS 5 software.”

Din pacate la iPad 2 situatia este mult mai complicata deoarece update-ul la iOS 5 blocheaza posibilitatea de a mai face downgrade pana se gaseste un bootrom exploit. MuscleNerd spune ca toti posesorii de tablete iPad 2 GSM ar trebui sa ramana la iOS 4.3.3 daca vor jailbreak deci NU FACETI UPDATE LA iOS 5.0 pe iPad 2 GSM daca vreti jailbreak sau daca vreti sa mai folositi iOS 4 vreodata. Problema este ca in timpul update-ului la iOS 5 se actualizeaza si baseband-ul tabletei iar la downgrade apar erori care introduc tableta in Recovery Mode din care nu putem iesi fara o solutie de jailbreak.

Un bootrom exploit pentru iPad 2 nu va iesi prea curand asa ca aveti foarte mare grija! Posesorii de tablete iPad Wi-Fi/3G sau iPad 2 Wi-Fi pot face linistiti update. Cei cu iPad au limera1n care ii ajuta dupa downgrade iar cei care au iPad 2 Wi-Fi nu au de ce sa isi faca griji deoarece baseband-ul nu se actualizeaza dupa update la iOS 5 deci nu vor primi erori la downgrade.