iPad 2 3G – update la iOS 5, downgrade la iOS 4.3.3 si cum a mintit MuscleNerd

Pe 7 iunie, in ziua lansarii iOS 5 beta pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru iOS, MuscleNerd atentiona toti posesorii de tablete iPad 2 3G sa nu faca update la iOS 5 pentru ca nu vor mai putea face downgrade la iOS 4.3.3 deoarece vor primi eroare in timpul procesului de downgrade. Atunci MuscleNerd spunea ca baseband-ul din iPad 2 3G nu poate fi downgradat la o versiune mai mica iar in timpul procesului de downgrade de la iOS 5.0 la 4.3.3 vom primi o eroare, tableta va intra in Recovery Mode si nu o vom putea scoate din acea stare pana nu apare un bootrom exploit pentru chip-ul A5.

Multi s-au ferit sa faca update la iOS 5 in urma acestui anunt, trebuie sa recunosc faptul ca si eu am procedat la fel luand de bun ce a spus MuscleNerd atunci. I-am intrebat pe MuscleNerd si iH8sn0w in repetate randuri daca la iPad 2 3G procesul de downgrade este similar precum la iPhone 4, adica daca s-ar face si downgrade de baseband insa niciunul nu a raspuns. Citind despre altii care au revenit la iOS 4.3.3 pe iPad 2 3G mi-am facut curaj si aseara am facut update si mi-am activat tableta fara a o avea inregistrata in contul unui dezvoltator si totul functioneaza fara probleme, chiar si internetul prin cartela.

Vazand ca am iOS 5 beta 2 functional m-am gandit sa fac un downgrade la iOS 4.3.3 sa vad daca se poate sau nu. Spre surprinderea mea totul a decurs fara nici cea mai mica problema, dupa cateva minute aveam iOS 4.3.3 pe tableta si totul functiona fara probleme ba chiar si baseband-ul a fost resetat la valoarea din iOS 4.3.3. Pentru downgrade am deschis doar iTunes, am selectat iOS 4.3.3 folosind shift + restore si am asteptat cateva minute insa trebuie sa mentioneze ca nu am folosit nici un fel de SHSH.

In concluzie, putem face downgrade de la iOS 5 beta 2 la iOS 4.3.3 pe iPad 2 3G fara probleme iar MuscleNerd a mintit atunci cand a spus ca acest lucru este imposibil. Mai mult decat atat, nici el nici iH8sn0w nu au confirmat in vreun fel ca se face downgrade de baseband precum la iPhone 4, lucru care mie mi s-a intamplat in decursul celor 2 procese de downgrade facute aseara si astazi.