Apple este una dintre companiile cu cea mai buna reputatie din lume

Apple este una dintre cele mai mari companii din lume si confirm unui nou studiu publicat astazi este in topul companiilor cu cea mai buna reputatie de pe glob. Apple se afla in compania selecta a Google, BMW, Disney si LEGO, aceste companii ocupand primele locuri intr-un top facut de o companie de PR care a derulat un studiu de piata in 15 tari de pe glob. Conform acestui studiu Apple Sony si Disney sunt singurele companii care s-au clasat in topul primelor 10 companii in ceea ce priveste reputatia in 9 din cele 15 tari in care a fost derulat studiul.

Google (GOOG) and Apple (AAPL) share the top spot in a study of the world’s most reputable companies conducted by Reputation Institute. Disney (DIS), BMW (BAMXY.PK), and LEGO round out the top five in the 2011 Global RepTrak™ 100, a consumer study developed by Reputation Institute to assess the reputations of 100 of the world’s most prominent companies. The study provides an assessment of the global reputation landscape—the companies that are most liked, trusted, and respected by over 48,000 consumers across 15 countries.

Studiul a fost derulat pe un numar de 48.000 de persoane din aceste tari si rezultatele sale ar trebui sa ne spuna ca Apple Sony si Lego sunt companiile cu cea mai mare popularitate din lume avand in vedere ca au ajuns in top 10 companii in ceea ce priveste reputatia in 9 din 15 tari. Unii pun problema putin atlfel si iau in considerare conditiile in care muncesc angajatii companiilor partenere ale Apple insa chiar si asa compania este catalogata ca avand o reputatie de invidiat.  In realitate locuitorilor din tarile dezvoltate nu le prea pasa de modul in care muncesc oamenii in tari din lumea a treia si daca ar sti cum muncesc angajatii chinezi de la Foxconn in mod sigur nu s-ar opri din a cumpara un iPhone sau o tableta iPad 2.