Prima Pagina Apple Apple este una dintre companiile cu cea mai buna reputatie din lume

Apple este una dintre companiile cu cea mai buna reputatie din lume

Apple este una dintre cele mai mari companii din lume si confirm unui nou studiu publicat astazi este in topul companiilor cu cea mai buna reputatie de pe glob. Apple se afla in compania selecta a Google, BMW, Disney si LEGO, aceste companii ocupand primele locuri intr-un top facut de o companie de PR care a derulat un studiu de piata in 15 tari de pe glob. Conform acestui studiu Apple Sony si Disney sunt singurele companii care s-au clasat in topul primelor 10 companii in ceea ce priveste reputatia in 9 din cele 15 tari in care a fost derulat studiul.

Google (GOOG) and Apple (AAPL) share the top spot in a study of the world’s most reputable companies conducted by Reputation Institute. Disney (DIS), BMW (BAMXY.PK), and LEGO round out the top five in the 2011 Global RepTrak™ 100, a consumer study developed by Reputation Institute to assess the reputations of 100 of the world’s most prominent companies. The study provides an assessment of the global reputation landscape—the companies that are most liked, trusted, and respected by over 48,000 consumers across 15 countries.

Studiul a fost derulat pe un numar de 48.000 de persoane din aceste tari si rezultatele sale ar trebui sa ne spuna ca Apple Sony si Lego sunt companiile cu cea mai mare popularitate din lume avand in vedere ca au ajuns in top 10 companii in ceea ce priveste reputatia in 9 din 15 tari. Unii pun problema putin atlfel si iau in considerare conditiile in care muncesc angajatii companiilor partenere ale Apple insa chiar si asa compania este catalogata ca avand o reputatie de invidiat.  In realitate locuitorilor din tarile dezvoltate nu le prea pasa de modul in care muncesc oamenii in tari din lumea a treia si daca ar sti cum muncesc angajatii chinezi de la Foxconn in mod sigur nu s-ar opri din a cumpara un iPhone sau o tableta iPad 2.

 • Bravo lor

 • Tigris Regalis

  Ce legătură au angajații de la Foxconn, care asamblează piese pentru produse Apple, cu reputația celor care dezvoltă, proiectează și comercializează unele din cele mai dorite produse de pe glob? Cam “off-topic” acest intermezzo din articol … 😉

 • c3ch

  tigris dupa mintea ta nu are nici o legatura modul in care se produc,conteaza doar modul cum arata produsul si cum il vand,aaaa???Nu conteaza spre exemplu ca fac jaf la drumul mare ii dau una in cap la unu sa ii fur produsul,dar daca il vand intr-o maniera politicoasa asta schimba problema,bravo tigris,bravo,nu exista zi,dar ce zic eu zi,moment sa nu ma uimesti.
  Tigris sincer stii ce imi doresc eu din tot sufletul,as vrea sa te cunosc,am putea face asta in viitorul apropiat,sau indepartat?

 • Chitzy

  LOL gg c3ch. Sincer omniprezentul si omniscientul, elevatul si omnipotentul Tigris cred ca e unul dintre acei oameni care se cred net superiori altora din jur si aici e singura lui sansa sa “se afirme” cu texte bine alese, iar in viata reala tasteaza de undeva din intuneric ca nu-l prea baga lumea in seama. Eu numai cand vad mesaje scrise de el dau next fara sa ma mai obosesc sa citesc spusele lui ca e deja mega stresant cu Ideile si conceptiile lui “imbatabile”. Anyway on topic Apple face bine ce face chiar daca lucreaza “in noroi” la asamblarea produselor. Compania nu cere conditii optime pentru oamenii angajati ai partenerilor si aici nu cred ca Apple ar putea face ceva. Fiecare companie e de sine statatoare si nu e parte din Apple Group sa ia masuri 😛

 • Tigris Regalis

  @c3ch: Exagerezi, cei care asamblează pentru Apple nu sunt infractori. Desigur că există oarecare probleme sociale la fabrici de sute de mii de lucrători, în RO nu a existat niciodată așa ceva, însă îmi închipui că lucrătorii din acele fabrici imense se simt ca niște mici furnicuțe depersonalizate și asta nu le face bine la psihic. Cât despre condițiile individuale de muncă, acestea sunt auditate cu regularitate de Apple și sunt cunoscute destule cazuri în care Apple a intervenit când au apărut probleme, ba chiar a renunțat la colaborări cu întreprinderi care nu și-au rezolvat problemele constatate de Apple.

  De cunoscut nu mă îndoiesc că mă cunoști deja, doar m-ai “caracterizat” de atâtea ori în fel și chip prin comentarii! 😉 Ce informații plănuiești să mai obții despre mine pentru o caracterizare completă?

  @Chitzy: Faci presupuneri aiurea, fără să mă cunoști! O parte însemnată a activității mele se desfășoară cu public și în public, așa că ai dat-o-n bară cu psihanaliza semidoctă pe care mi-ai făcut-o. Ai făcut însă bine că ai trecut peste comentariile mele care nu-ți plăceau, pesemne așa am făcut și eu cu ale tale, de aceea nu-mi amintesc niciun alt comentariu de-al tău! 😀

  Cât despre fabricile asiatice, acestea sunt auditate de Apple, se respectă un standard minimal pentru condițiile de muncă, însă îmi închipui că e oricum nasol să lucrezi în hale imense de mii de oameni, cu activități repetitive și o viață privată dusă în căminele de muncitori. Și totuși, se găsesc milioane de oameni care-și doresc o astfel de existență, care le ia grija zilei de mâine și le asigură un venit îndestulător de care să se folosească peste câțiva ani, când probabil vor pleca din fabrică și-și vor întemeia o familie (presupun).

  Dar asta n-are nicio legătură cu reputația companiei Apple, pe care și-a clădit-o cu produsele remarcabile și de calitate cu care de ani de zile ne fascinează pe toți.

 • Chitzy

  Tigris pentru ca de obicei nu scriu, dar ardeam de nerabdare sa-mi impartasesc parerea pe comunitatea iPhone din Romania…intru pe site-ul asta aproape de cand s-a format (sau relativ aproape) si de “N” ori m-am lovit de contra argumentele tale “elevate” care sincer incet incet devin obositoare. Si mi-am permis sa adaug aici o parere despre tine. Nimic personal in fond dar na…nu m-am mai putut abtine..no offence. Daca te-am deranjat, da tu dovada de mai multa istetime si ignora-mi comentariile.Eu doar sustineam ideea lui c3ch. Treci peste, esti dibace, nu e cazul sa-ti stea inima in loc ca am comentat eu.

 • proof

  buna
  @tigris regalis (off topic) nu crede ca apple urmareset ce face foxxcnn (sau cine or fi) condittile de munca il china,,sa fim seriosi..la cit cistiga aia,,,60 dolari pe luna,,hai sa fim seriosi
  respect pt Apple pt ce a facut in ultimi ani