Apple confirma lansarea unor aplicatii web pentru iCloud

In ultima vreme au existat multe discutii in legatura cu posibila lansare a unor aplicatii web prin care sa putem accesa informatiile depre emailuri, contacte, bookmark-uri salvate in iCloud. Ei bine in aceasta seara Apple a pus capat speculatiilor si a anuntat oficial ca vor exista aplicatii web pentru Mail, Contacts, Calendar, Bookmarks, Find My iPhone si Back To My Mac insa serviciile iWeb, Gallery si iDisk nu vor mai fi accesibile. Toate aceste informatii au fost publicate de catre Apple intr-un ghid prin care explica tranzitia pe care o vor face utilizatorii de la MobilMe la iCloud. Serviciul MobileMe va fi disponibil pana pe 30 iunie 2012 urmand ca apoi sa fie inchis definitiv.

Pagina de suport a celor de la Apple poate fi gasita aici si in ea sunt explicate cateva dintre intrebarile uzuale pe care majoritatea posesorilor de conturi MobileMe o au. Apple explica faptul ca adresa de email impreuna cu tot continutul sau va fi portata pe iCloud, insa restul serviciilor precum iWeb, Gallery sau iDisk vor fi indisponibile si toate informatiile din ele vor trebui mutate in alta parte. iCloud va fi lansat oficial in toamna si atunci Apple va oferi informatii suplimentare cu privire la modul in care se vor face tranzitiile de la MobileMe la iCloud.

2 COMENTARII

  1. Stiam acest lucru dar ma asteptam ca Apple sa vina cu un iDisk mai bun nu sa il inchida…
    Dropbox tocmai a devenit si mai important acum 🙂

  2. @Boboc: +1

    Iar Dropbox pare minuscul pe lângă iDisk. Însă va fi interesant cum vor implementa Back To My Mac ca app de iOS …

    @zaone: Serviciile respective puteau fi accesate și până acum ca aplicații web, deci nimic nou aici; noutatea constă doar în faptul că anumite servicii (care utilizau, de regulă, cel mult spațiu de stocare) nu vor mai fi disponibile.