Prima Pagina Apple Video: WiTricity – noua metoda de incarcare fara fir a iDevice-urilor?

Video: WiTricity – noua metoda de incarcare fara fir a iDevice-urilor?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MgBYQh4zC2Y[/youtube]

Saptamana trecuta v-am vorbit despre un brevet de inventie inregistrat companiei Apple care prezenta o noua metoda de incarcare a dispozitivelor noastre fara a folosi cabluri. Atunci se presupunea ca e vorba despre o tehnologie de incarcare inductiva asemanatoare celei disponibile deja in terminalele Palm Pre. Cei de la MacRumours au investigat problema in detaliu si au descoperit compania WiTricity care a dezvoltat o noua metoda de incarcare fara fir pe care o avem prezentata in clipul de mai sus. Tehnologia celor de la WiTricity presupune incarcarea dispozitiveler electronice prin aer fara a fi nevoie de pozitionarea dispozitivului langa o sursa de curent asa cum este cazul terminalelor Palm/HP. Practic un produs al celor de la WiTricity ar modifica frecventa curentului electric si l-ar transmite pe calea aerului catre un alt dispozitiv care s-ar incarca si totul s-ar face wireless.

The magnetic fields of two properly designed devices with closely matched resonant frequencies can couple into a single continuous magnetic field. Prof. Soljačić’s team showed how to use this phenomenon to enable the transfer of power from one device to the other at high efficiency and over a distance range that is useful for real-world applications.

Legatura dintre Apple si compania WiTricity este facuta prin brevetul de inventie inregistrat companiei Apple unde se fac mentiuni cu privire la tehnologia celor de la WiTricity. In brevetul sau Apple spunea ca un iMac ar putea fi o sursa de curent pentru iDevice-uri si ca acestea s-ar incarca automat daca ar fi pozitionate la o anumita distanta de iMac. Practic vorbim despre aceeasi tehnologie de incarcare descrisa si de WiTricity insa desigur ca acum ea face parte dintr-un brevet al Apple. Daca in final Apple va alege sa foloseasca sau nu aceasta tehnologie ramane de vazut insa sigur vom avea de asteptat cativa ani buni pana a o putea folosi.

 • Radu

  Probabil vor merge pe sistemul de gadget atasat la telefon.care iti confera inca mobilitate.
  Problema este alta, pentru a face acest lucru posibil, un dispozitiv trebuie sa fie tot timpul in priza care sa emita acele unde, ceea ce inseamna ca va fi un consum continuu de electricitate foarte mare. Nu stiu cat de rentabil va fi.

 • cond0r

  @Radu nu o sa mearga contiuu. O sa aiba un stand by mode, si pornteste cand detecteaza un iDevice.

 • onu

  ar trebui plantate pe drumuri si sa mergem cu masina electrica gratis 🙂

 • Pingback: Video: Iata cum functioneaza sistemul de incarcare wireless al WiTricity()

 • Ioan B.

  Aceasta inductie nu patrunde in toate corpurile metalice aflate in campul electric al emitatorului?