Prima Pagina Apple Video: Iata cum functioneaza sistemul de incarcare wireless al WiTricity

Video: Iata cum functioneaza sistemul de incarcare wireless al WiTricity

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FXDCR41huhQ[/youtube]

Acum cateva saptamani vorbeam despre WiTricity, o companie care prezentase un sistem foarte interesant pentru incarcare inductiva a terminalelor noastre. Tehnologia dezvoltata de catre compania WiTricity a fost “legata” de catre Apple atunci cand au aparut primele zvonuri privind posibila implementare a unei asemenea tehnologii de catre compania din Cupertino. Astazi un brevet de inventie al companiei Apple prezinta o alta metoda de incarcare a iDevice-urilor insa cei de la WiTricity propun o solutie mult mai simpla si asemanatoare cu cea oferita de HP prin Touchstone.

Apple describes a scenario where your iMac could be the source of this resonance power to provide a virtual charging area in front of your computer. Keyboards, mice and even mobile electronic devices like the iPhone or iPad could be charged simply be being in a 1 meter proximity to your computer. In typical Apple fashion, they describe that “by doing away with clumsy and annoying cables and eliminating the need to replace batteries, an easy to use and efficient local computing environment can be provided to the user.

      Cei de la WiTricity propun un sistem de incarcare folosind rezonanta magnetica iar dispozitivele pot fi incarcate chiar daca se afla la cativa metri de incarcator. Trebuie sa recunosc faptul ca nu m-ar deranja sa imi pot incarca terminalul chiar daca nu il tin legat de o priza insa asemenea aplicatii nu numai ca sunt scumpe dar sunt departe de a fi aplicate cu succes la scara larga pe orice dispozitiv. Daca doriti sa achizitionati acum un asemenea dispozitiv atunci puteti opta pentru unul disponibil deja pe piata dar care necesita utilizarea unei carcase pentru incarcare.

 • CalinC

  e la inceput dar pe parcurs ma gindesc ca se va simplifica….mie oricum imi place ideea cu wireless-ul

 • Jder Antonescu

  Campul electro-magnetic modifica structura ADNului ( cancer ) . Oricat de frumoasa ar fi tehnologia asta, te cam omoara:)

 • Cond0r

  @zaone exagerezi cu cei “cativa metri” metri distanta fata de incarcator.

 • Exagereaza producatorii in cazl asta.

 • cond0r

  in video arata ca functionaza doar aproape de incarcator ( demonstratia cu becul sau cu tabletele. Iar in cea cu iMac-ul, la maxim 1 metru).

  Daca nu afecteaza utilizatorul, varianta cu incarcatorul introdus in iMac (sau monitor), mi se pare foarte folositorare.

 • CalinC

  @jder,poate le spui teoria ta si celor din Anglia care o si folosesc pe masini(proiectul e pe pas de finalizare),as fi curios ce raspuns ti-ar da…

 • Paul

  Periuta de dinti brown ?