Magazinele Apple copiate in intreaga lume, nu doar in China

Acum cateva zile va spuneam ca in China exista mai multe magazine care vand produse Apple si sunt prezentate ca fiind magazine ale companiei Apple insa in realitate sunt doar magazine care au copiat formatul companiei. Informatiile au fost furnizate de o femeie blogger din SUA care intamplator a dat peste copia magazinului Apple in timp ce se plimba pe una dintre strazile Beijing-ului. Povestea prezentata de ea a atras nu mai putin de 1 milion de vizitatori pe propriul blog in doar 3 zile insa mai interesanta este povestea altor utilizatori care raporteaza ca nu doar in China sunt copiate magazine Apple.

After the stir provoked by her first blog, titled “Are you listening, Steve Jobs,” the woman invited readers to send their photographs of fake Apple stores worldwide — and has received responses from place including Costa Rica, Caracas and Vietnam.

You just made me realize, I, too, have been in a fake Apple Store without knowing it! While I was living in Bogotá, Colombia last year I found an Apple Store in the middle of a very trendy area of the city. I swear to you it looked like any store I’ve been to in the States. But nowhere does it show on the Apple website that there is a store in Colombia, nor did I find any authorized resellers there. This is too funny!!!!

Se pare ca magazine Apple false exista in multe tari de pe glob si nu doar in China si Apple are o foarte mare problema de imagine daca lasa asemenea magazine sa functioneze ilegal. A copia numele unui brand, layout-ul brevetat al unui magazin, modelele de mese pentru display, etc, este un motiv pentru actionarea in judecata si cererea de despagubiri pentru alterarea brand-ului. Desigur ca asemenea practici nu pot fi stopate de catre Apple indiferent cat de mult s-ar chinui compania din Cupertino insa daca vedeti un magazin “Apple” intr-un oras/tare in care nu ar trebui as fie atunci il puteti verifica pe site-ul Apple si daca nu apare este recomandabil sa il evitati.

In Romania foarte multa lume asociaza magazinele resellerilor de produse Apple cu cele ale companiei Apple insa va reamintesc faptul ca in Romania nu exista nici un magazin al companiei Apple. Magazinele care vand produse Apple in Romania apartin resellerilor autorizati de produse Apple si doar atat.