Prima Pagina Apple Brevetul de inventie pentru gestul ”slide to unlock” a fost declarat invalid...

Brevetul de inventie pentru gestul \”slide to unlock\” a fost declarat invalid de un judecator european

     Zilele trecute Apple a reusit sa obtina o hotarare prin care bloca vanzarile terminalelor Samsung Galaxy S/S II si Ace in Europa insa victoria a avut la baza doar un brevet de inventie ce avea legatura cu modul in care sunt afisate pozele in aplicatia Photos. Apple a introdus in cererea inaintata la instanta mai multe brevete de inventie pe care ea sustine ca Samsung le-ar fi incalcat insa doar unul singur a convins judecatorul olandez sa acorde interdictia de blocare a vanzarilor. Printre brevetele de inventie declarate invalide de catre judecator se numara si cel pentru gestul “slide to unlock” brevetat de catre Apple cu mult ani in urma. Gestul este “recunoscut” numai pentru ca este utilizat in iDevice-uri iar Apple probabil pe aceasta idee a incercat sa convinga judecatorul sa il accepte.

      Problema celor de la Apple a fost avocatii companiei Samsung care au demonstrat ca in anul 2005 o companie suedeza a produs un aparat numit Neonode N1m care rula Windows CE si avea un gest slide to unlock asemanator cu cel al Apple. Desigur ca implementarea facuta de catre Apple implica si tragerea unei imagini dintr-o parte in alta a ecranului insa judecatorul olandez a considerat ca tehnologia implementata de catre Apple nu este inovativa, astfel invalidand neoficial brevetul acordat companiei Apple.

      Poate ca “invalidarea” neoficiala a acestui brevet nu ar fi contat prea mult daca Apple nu s-ar fi bazat pe el in alte 2 procese impotriva companiilor HTC si Motorola. Acum ca un judecator european a refuzat sa considere acel brevet valid, cele 2 companii vor avea motive in plus sa lupte impotriva Apple care pare sa fi ramas fara “munitie” importanta impotriva Androizilor.

 • Stefan

  Site-ul tau se misca infect de ieri, si din aplicatie, si din safari. De ce ?

 • Ce ISP?

 • F.Gabi

  La fel si la mine, pagina merge greu atat pe calculator cat si din aplicatia de pe telefon
  Isp upc pe xalculator si orange pe mobil

 • Stefan

  Am un lapsus acum in ce priveste isp-ul. Oricum, merge la fel de prost si de pe netul de la orange.

 • Mie pe RDS si pe orange imi merge foarte ok acum, aseara a mers la fel de bine.

 • Calinc

  treceti pe rds..:))).la mine nu sint probleme

 • guest

  In spiritul filozofiei Apple, cred ca si Samsung ar putea da in judecata marul, atunci cand va folosi un procesor dual core.
  Patetic – din gramada de acuzatii de furt si de copiere, a ramas doar Gallery. Toate celelalte tehnologii, design, au fost inventate sau folosite inainte de altii.
  So much for the inovative spirit of Apple !

 • bkn

  “We have always been shameless about stealing great ideas.”
  recunoasteti citatul ?

 • edy

  Somebody should stop bitchin’
  http://www.youtube.com/watch?v=CW0DUg63lqU

 • Calinc

  voi nu observati un lucru,o idee de ipad(de el vorbesc acum) a mai fost si prin anii ’90,dar nefiind sustinut si de altceva(wi-fi si alte treburi) a murit in fasa iar incercarea a fost facuta de Microsoft a lui Bill,asa ca pina la urma trebuie sa ai/fi omul potrivit la momentul potrivit cu “scula”potrivita….poti sa ai idei o gramada,daca nu se pot descurca in momentul cind trebuie sa se descurce,atunci e degeaba cu tot cu brevet…

 • guest

  Asta nu ii da dreptul omului “potrivit” sa ii acuze pe altii de furt cand el insusi a furat ideile celorlalti.

 • Calinc

  furat/imprumutat/implementat din ideile altora,e cu brevetul lor pina una alta…asa ca ei pot face o miscare de blocare a altora,ramine sa vedem ce vor face altii sa ii blocheze pe ei…pina acum sint in avantaj…