Apple blocheaza din nou vanzarile Galaxy Tab 10.1 in Germania, scoate Galaxy Tab 7.7 din IFA Berlin 2011

      Aseara va spuneam ca Samsung a retras recent prezentata tableta Galaxy Tab 7.7 din IFA Berlin 2011 si speculam ca Apple ar fi in spatele acestei decizii. Pe data de 2 septembrie o instanta din Germania a mentinut decizia initiala de blocare a vanzarilor si promovarii tabletei Galaxy Tab 10.1 iar Samsung a luat decizia de a scoate din IFA Berlin 2011 si tableta Galaxy Tab 7.7 pentru a nu risca un eventual nou conflict cu Apple. Decizia din 2 septembrie vine in urma amanarii interdictiei de vanzare a tabletei Galaxy Tab 10.1 in Germania si aceasta din urma ar putea fi definitiva pentru procesul dintre cele 2 companii.

“Samsung respects the court’s decision,” Chung said, adding that the company believes it “severely limits consumer choice in Germany.” Samsung will pursue all available options, including legal action, to defend its intellectual property rights, he said.

      Decizia instantei germane ar putea avea implicatii mult mai mari daca instanta din Olanda, unde Apple cere blocarea vanzarilor seriei de smartphone-uri Galaxy in toata Europa, va considera ca pretentiile companiei din Cupertino sunt intemeiate. O interdictie impusa companiilor subsidiare ale Samsung ar paraliza intregul proces de distributie a terminalelor din seria Galaxy in intreaga Europa insa ar lasa compania asiatica, cu posibilitatea de a si le distribui singura. Eu unul sunt surprins ca Samsung a decis sa retraga dintr-o conventie internationala o tableta inca nelansata, insa se pare ca sefii companiei decid sa fie foarte prudenti in fata atacurilor Apple.