Apple anunta resetarea datelor din iCloud, iOS 5 GM nu va fi lansat

     In cursul serii trecute Apple a anuntat dezvoltatorii de aplicatii pentru iOS ca pe data de 22 septembrie datele din backup-urile conturilor iCloud vor fi resetate in intreg sistemul. Vorbim doar despre date referitoare la poze, aplicatii, etc, insa datele privind email-urile, contactele, calendarele, reminder/bookmark-urile vor ramane intacte in timpul acestui proces. Resetarea tuturor datelor este un proces laborios care va dura nu mai putin de 8 ore in ziua de 22 septembrie si va voi anunta atunci cand incepe procesul si cand se termina.

On Thursday, September 22, the iCloud Backup data will be reset. Backing up to iCloud or restoring from an iCloud backup will be unavailable from 9 AM PDT – 5 PM PDT. If you attempt a backup or restore during this time, you will receive an alert that the backup or restore was not successful. After this reset, you will be unable to restore from any backup created prior to September 22. A full backup will happen automatically the next time your device backs up to iCloud.

     In timpul procedurii nu vom putea face un backup sau folosi un backup deci ideal ar fi sa nu faceti restore in acea perioada de 8 ore pentru ca va trebui sa instalati totul din nou pe terminalul vostru. Din pacate nici un backup facut inainte de 22 septembrie nu va mai fi valabil dupa aceasta resetare a datelor asa ca veti fi nevoiti sa refaceti backup-ul vostru dupa ce isi termina Apple treaba. Aceasta este prima oara cand Apple ia o asemenea masura desi anuntase ca va face reseturi de-a lungul perioadei de testare a iCloud.

      Data de 23 septembrie a fost prezentata ca fiind posibila pentru lansarea iOS 5 GM insa din punctul meu de vedere abia la conferinta vom vedea versiunea finala a noului sistem de operare. Din moment ce stim ca pe 22 septembrie va avea loc resetarea datelor iCloud, putem trage concluzia ca data de 23 a fost vehiculata pentru lansarea iOS 5 GM tocmai din cauza acestui proces al Apple.

      In concluzie, pe 22 septembrie veti pierde o buna parte din datele iCloud asa ca ar fi bine sa faceti un backup cu ajutorul iTunes in acea zi.