Video: Cum am schimbat hard disk-ul unui Mac Mini

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HTvUGLF8NPs[/youtube]

    Saptamana trecuta va spuneam ca performantele Mac Mini-ului meu sunt limitate de hard disk-ul Hitachi de 5400 RPM pe care Apple considera ca trebuie sa il implementeze in produsele sale. Tot atunci va spuneam ca intentionez sa schimb acel HDD lent cu un SSD, lucru pe care l-am si facut ieri urmand clipul video de mai sus. Am cumparat un set de surubelnite de aici insa doar de T6 si T9 aveti nevoie pentru a schimba totul. Dupa 15 minute de desfacut suruburi si scos componente, aveam Mac-ul repus la loc, functional si instalam Mac OS X lion pe SSD-ul acesta.

     Procedura este simpla, orice persoana care a facut pe bucati un PC este capabila sa o faca si nu aveti nevoie decat de putina indemanare si rabdare. Am ales sa instalez singur SSD-ul pentru ca pur si simplu vroiam sa o fac si pentru ca la Noumax operatiunea dura 2 ore si costa 200 de lei iar la iStyle m-a nemultumit faptul ca angajatii nu raspund la mailuri legate de operatiune, lucru pe care cineva de la PR-ul lor ar trebui sa il rezolve inainte sa se faca si mai mult de rusine. Acestea fiind spuse, cu doar 12 lei am schimbat HDD-ul Mac Mini-ului meu si deocamdata totul merge fara nici cea mai mica problema. Tin sa mentionez ca am inlocuit vechiul HDD cu SSD-ul momentan pentru ca nu am gasit sa achizitionez cablu SATA pentru Mac Mini deci am ramas in Mac doar cu SSD-ul.

     In ceea ce priveste performantele, vitezele de read/write au crescut de 4 ori, timpii de acces au scazut in consecinta si totul functioneaza cat se poate de corect si rapid. Daca aveti un Mac pe acasa va recomand sa ii schimbati HDD-ul cu un SSD si veti vedea cat timp ati pierdut asteptand dupa task-uri in ultimii ani.

     PS: Ii multumesc lui john pentru clipul video de mai sus.