Prima Pagina Apple iDevice-urile companiei Apple genereaza venituri mai mari decat toate produsele Microsoft la...

iDevice-urile companiei Apple genereaza venituri mai mari decat toate produsele Microsoft la un loc

    Cei de la Asymco s-au gandit ca ar fi bine sa compare rezultatele financiare ale companiilor Microsoft si Apple pentru a descoperi ce venituri genereaza produsele companiilor. Apple este orientata pe hardware si Microsoft este orientata desigur pe software, desi are destule produse hardware disponibile pe piata, insa partea interesanta este ca iDevice-urile celor de la Apple genereaza mai multi bani decat toate produsele Microsoft la un loc. Graficul de mai sus reprezinta veniturile inregistrate de Apple din vanzarile de iDevice-uri iar cel de jos veniturile inregistrate de Microsoft din propriile produse si observati ca Apple castiga doar din iDevice-uri mai mult decat Microsoft.

    Diferenta in venituri este de 2 – 3 miliarde de dolari, o cifra enorma care creste daca luam in calcul si veniturile inregistrate de Apple din vanzarile generate de iTunes, periferice, software sau Mac-uri. Practic acum Apple incaseaza mult mai multi bani decat compania Microsoft si totul se datoreaza iDevice-urilor care au devenit principala sursa de venit pentru compania din Cupertino. Pentru conducerea Microsoft lucrurile nu sunt chir atat de bune avand in vedere ca au fost intrecuti de o companie pe care acum doar 4 ani o considerau nesemnificativa pe piata.

 • djcata

  nu cred chestia asta …. nu prea are cum

 • De ce nu prea are cum?

 • cond0r

  Uitati aici ce parere avea Steve Balmer cand a aparut iPhone-ul.
  http://www.youtube.com/watch?v=eywi0h_Y5_U&feature=related :))

  Se pare ca s-a inselat amarnic.

 • Tigris Regalis

  Problema MS este că depinde de PC-uri, pentru că pe celelalte piețe derivate din PC-uri – media playere, smartphones, tablete – nu a făcut prea mulți purici, iar acum piața clasicelor PC-uri este de câțiva ani în scădere și în creștere sunt tocmai piețele pe care MS are o prezență slabă. Plus că de la plecarea lui Bill Gates, MS și-a cam pierdut direcția și netotul ăla de Ballmer conduce compania din gafă în gafă!

  MS ar face bine să se concentreze pe produsele lor care sunt încă apreciate – MS Office, XBox, servicii cloud – și să nu mai irosească inutil resursele pe peticirea și “reinventarea” de sisteme de operare prost văzute și softuri de nișă. Mai bine ar face câte o versiune de MS Office pentru iOS și Android și ar oferi servicii online pentru iOS / Android, ar câștiga mult mai mult din acestea!

 • djcata

  nu prea cred pt ca microsft are mult mai multe produse de vandut …..
  @tigris ce sistem de operare prost vazut ?

 • Tigris Regalis

  @djcata: Multe sunt degeaba și nu aduc mulți bani.

  Iar la OS-uri de doi bani dezvoltate de MS, vezi matale Vista și OS-urile pentru Zune, Kin și WP7, care au fost toate prost primite – de cei care le-au făcut review și de piață.

 • djcata

  Vista nu e chiar asa de prost … era doar neterminat si manca multe resurse dar eu l-am fol si a fost ok….cat despre WP7 am inteles ca la unii nu le place interfata dar review-uri negative eu nu am vazut mai ales acum cu mango ….. ce are iphone asa mult in plus ???