iPhone 4S ar putea incalca brevete de inventie detinute de Samsung

     La conferinta de prezentare a iPhone 4S Phil SChiller ne-a anuntat ca noul dispozitiv beneficiaza de un sistem inteligent care permite sistemului de operare sa schimbe conexiunea antenelor dispozitivului pentru a mentine semnalul GSM puternic. Practic dispozitivul nu foloseste doar antena GSM pentru a mentine semnalul GSM ci se foloseste si de celelalte antene iar asta ar trebui sa impiedice pierderea semnalului chiar daca partea din stanga jos a dispozitivului este acoperita. Problema cu acest sistem sta in faptul ca el ar putea fi brevetat deja de catre compania Samsung, cel putin asta sustine un profesor danez care anul trecut a prezis ca iPhone 4 va avea probleme cu semnalul.

The idea is good enough, but the question is whether they are allowed to use it. I can not say that they are directly breaking the patent, but there are not many ways they can choose the right antenna, without coming to break many patents. When Apple says that it is new, it’s not true. It has been in use for very long. For example in the DECT cordless phones. Both in these and in some of the phones.

Profesorul danez sustine ca tehnologia incalca un brevet de inventie pe care el l-a vandut companiei Samsung in anul 2007 si pe care compania Samsung l-ar putea folosi impotriva Apple pentru a foarta interzicerea comercializarii terminalului iPhone 4S. Deocamdata el nu poate spune cu certitudine ca Apple foloseste aceasta tehnologie insa daca o foloseste atunci nu vorbim despre o tehnologie inovatoare asa cum sustine compania din Cupertino deoarece telefoanele DECT o utilizeaza de cativa ani de zile.

Practic acum Samsung ar avea la indemana un motiv puternic pentru a scoate de pe piata terminalul iPhone 4 insa ramane de vazut daca tehnologia folosita de Apple este cea mentionata de profesorul danez.

8 COMENTARII

  1. Nu ii mai sufar pe astia de la samsung! Nu se mai multumesc sa ramana pe locu doi si nu vor sa accepte ca fac telefoane ca la norma!
    Ca au copiat forma primului iphone scos si ca acest lucru au facut toate companiile asta nu se mai spune!
    Mi-e sila de astia de la samsung!

  2. Mai Florine,tu daca ai fi dat in judecata si ti s-ar incerca blocarea vanzarii produselor tale pe motiv ca ai copiat un dreptunghi cu colturi rotunde si fata neagra!!!,ce ai face in momentul cand acea companie ti-ar copia cu nerusinare brevete de inventie importante????Tot tu ar trebuii sa iti vezi de treaba ta?Parca te si vad,lasa-i bah nu e problema ei imi blocheaza mie produsele,dar ce conteaza,se inspira si ei putin de la mine,no problem,luati de aici sa vedeti ca eu am obraz,asa ai face,asa ai vrea sa procedeze si samsung??
    Apple acum culeg roadele politici lor expansitioniste si nesimtite,ce semeni,aia culegi.
    Samsung nu face decat sa isi apere inventiile,de ce nu esti scarbit ca apple ar putea sa fi copiat,de ce nu iti arati frustrarea in felul normal al problemei?Unii pot copia iar altii nu??

  3. @Super Cow Mai mult decat un dreptunghi. Problema este cum au reusit sa faca dreptunghiul de care spui sa devina un supertelefon. Priveste tot ansamblul. Cat despre antene, sunt convins ca marul, chiar daca a incalcat ori nu brevete, are socoteli facute de dinainte

  4. Adica Apple scoate iPhone, toata lumea ramane cu gura cascata. Toata lumea copiaza iPhone. Acum lumea vrea sa interzica iPhone-ul ca e copiat dupa cei care au copiat iPhone-ul… :))))) tare sau ce?