iPhone 4S ar putea incalca brevete de inventie detinute de Samsung

8

     La conferinta de prezentare a iPhone 4S Phil SChiller ne-a anuntat ca noul dispozitiv beneficiaza de un sistem inteligent care permite sistemului de operare sa schimbe conexiunea antenelor dispozitivului pentru a mentine semnalul GSM puternic. Practic dispozitivul nu foloseste doar antena GSM pentru a mentine semnalul GSM ci se foloseste si de celelalte antene iar asta ar trebui sa impiedice pierderea semnalului chiar daca partea din stanga jos a dispozitivului este acoperita. Problema cu acest sistem sta in faptul ca el ar putea fi brevetat deja de catre compania Samsung, cel putin asta sustine un profesor danez care anul trecut a prezis ca iPhone 4 va avea probleme cu semnalul.

The idea is good enough, but the question is whether they are allowed to use it. I can not say that they are directly breaking the patent, but there are not many ways they can choose the right antenna, without coming to break many patents. When Apple says that it is new, it’s not true. It has been in use for very long. For example in the DECT cordless phones. Both in these and in some of the phones.

Profesorul danez sustine ca tehnologia incalca un brevet de inventie pe care el l-a vandut companiei Samsung in anul 2007 si pe care compania Samsung l-ar putea folosi impotriva Apple pentru a foarta interzicerea comercializarii terminalului iPhone 4S. Deocamdata el nu poate spune cu certitudine ca Apple foloseste aceasta tehnologie insa daca o foloseste atunci nu vorbim despre o tehnologie inovatoare asa cum sustine compania din Cupertino deoarece telefoanele DECT o utilizeaza de cativa ani de zile.

Practic acum Samsung ar avea la indemana un motiv puternic pentru a scoate de pe piata terminalul iPhone 4 insa ramane de vazut daca tehnologia folosita de Apple este cea mentionata de profesorul danez.