Comparatie intre grafica jocurilor pentru iPhone 4 si iPhone 4S

    iPhone 4S a fost prezentat de catre Apple drept dispozitivul perfect pentru gamimg din moment ce avem disponibil in el un chip grafic dual-core dar si un procesor dual-core puternic. iPhone 4S ar trebui sa ne ofere performante grafice de aproape 7 ori mai bune decat iPhone 4 iar producatorii de jocuri deja incep sa isi actualizeze creatiile implementand grafica mai buna si efecte noi. Mai jos avem o comparatie intre felul in care arata grafica unor jocuri testate pe iPhone 4 si iPhone 4S iar in cazul anumitor jocuri nu avem parte de grafica mai buna dar avem parte de un framerate mai bun in jocuri.

Epic Citadel – aceeasi grafica pentru ambele jocuri insa framerate mai bun pentru iPhone 4S.

iPhone 4

iPhone 4S

Dark Meadow – aceeasi situatie precum in cazul Epic Citadel, grafica identica insa framerate mai bun pentru iPhone 4S.

iPhone 4

iPhone 4S

Infinity Blade – grafica mai buna pentru iPhone 4S si desigur un framerate mult mai bun. Practic acesta este printre primele jocuri in care dezvoltatorii au imbunatatit semnificativ grafica pentru noul chip grafic din iPhone 4S.

iPhone 4

iPhone 4S

Real Racing 2 – compania Firemint si-a actualizat intotdeauna creatiile pentru a implementa cea mai buna grafica si cele mai noi functii iar pentru iPhone 4S observam ca avem, ca si in cazul Infinity Blade, grafica mai buna care pune la lucru cele 2 core-uri ale chip-ului grafic.

iPhone 4

iPhone 4S

    In concluzie, jocurile pot fi transformate in adevarate “opere de arta” daca producatorii doresc acest lucru. Apple a implementat in noile sale dispozitive hardware indeajuns de puternic pentru a face fata unor efecte grafice complexe. Din pacate putini dezvoltatori profita de puterea de procesare a noilor iDevice-uri astfel ca foarte putine jocuri vor fi actualizate pentru a include grafica speciala pentru iPhone 4S si iPad 2.