Peste 500.000 de aplicatii acceptate in Android Market

    Google a anuntat astazi ca in Android Market au fost acceptate peste 500.000 de aplicatii pana in prezent, cu 100.000 mai putine decat a aprobat Apple in App Store. Din aceste 500.000 de aplicatii aprobate, 37% au fost retrase intre timp, cifra fiind cu 13% mai mare decat cea oferita de catre Apple pentru retrageri. Se zvonea ca in lunile august – septembrie Android Market va ajunge App Store-ul in ceea ce priveste numarul de aplicatii disponibile insa acest lucru nu s-a intamplat si nici cred ca se va intampla anul acesta avand in vedere modul in care se desfasoara lucrurile.

The actual total number of applications published on the Android Market leapt to over 500,000 in September 2011. In the meantime, the Apple App Store stands at just over 600,000 successful submissions: just 20% more. But over 37% of the applications published were later removed from the Android Market for various reasons, whereas the Apple App Store has removed just 24% of published apps in comparison, as of the end of September.

     Desi ambele magazine de aplicatii se pot lauda cu sute de mii de titluri disponibile in oferta, din pacate extrem de multe dintre ele sunt incredibil de inutile. Atat in Android Market cat si in App Store exista mult prea multe aplicatii ale caror utilitate nu justifica pretul pe care dezvoltatorii il cer pe ele si desigur exista foarte multe aplicatii a caror descriere mincinoasa ii indeamna pe utilizatori sa cheltuie bani pe functii care nu exista. Intre Apple si Google exista o “cursa” a aprobarii de aplicatii si din pacate utilizatorii sunt cei care au de suferit deoarece in ambele magazine ajung aplicatii care uneori nu respecta nici macare regulile elementare impuse de companii pentru aprobare.