Video: Bisnitarii chinezi vand iPhone 4S in fata magazinelor Apple

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nWp8jN28fnk[/youtube]

   Lansarea iPhone 4S din China a fost amanata din cauza bisnitarilor care s-au batut in fata magazinelor Apple si chinezii de rand au ramas fara posibilitatea de a cumpara acest terminal printr-o simpla vizita la un magazin al companiei. Totusi bisnitarii au reusit sa cumpere terminale iPhone 4S online si din Hong Kong iar apoi si-au trimis oamenii in fata magazinelor Apple pentru a fura clientii companiei din Cupertino. Cei de la CNN au facut un reportaj in fata unui magazin Apple unde bisnitarii intrebau oamenii care treceau pe strada daca sunt interesati sa cumpere un iPhone 4S. Mai mult decat atat, bisnitarii erau interesati sa cumpere orice fel de iPhone iar un barbat a fost intrebat daca nu este interesat sa vanda iPhone-ul pe care tocmai il folosise intr-o converbire telefonica.

   Bisnitarii obtin in jur de 100$ la vanzarea unui terminal iPhone si pentru aceasta suma sunt dispusi sa faca aproape orice, inclusiv sa stea in fata magazinelor Apple si sa agaseze trecatorii. Apple pare neputiincioasa in fata lor si piata din China se dovedeste a fi una extrem de complicata pentru compania din Cupertino. Din pacate cel mai mult pierd chinezii care nu pot sa isi cumpere un produs Apple direct din magazin ci sunt nevoiti sa cumpere produsele de la bisnitarii care le vand la preturi mai mari. Nu cred ca Apple a fost vreodata obligata sa amane lansarea unui produs din cauza bisnitarilor insa iata ca in China orice este posibil.

2 COMENTARII

  1. devine plictisitoare chestia asta. daca vrei sa vinzi aduci 100 de tiruri de iphone-uri si vinzi pe banda rulanta. dar daca dupa 1 ora se goleste magazinul ce faci? las mai bine asa sa se ingramadeasca lumea. la fel ca oe vremea lui ceausescu la portocale. marketingul asta…

  2. In State era sloganul asta si in Romanica acum in China .Pe vremeq lui nea Nicu era diferit pt la noi se terminau alunele la un moment dat si pa puiu !!! In schimb la Apple e altceva . E si marketing e si stufoasa si complicata lege locala. Si oare cate cutii cu dispozitive intra in depozitele magazinului??! Mii, zeci de mii, sute de mii!?
    Ma rog cred intre mii si zeci de mii cu indulgenta. Deci…