Influenta lui Steve Jobs in strategia de conducere a Apple va fi resimtita in urmatorii doi ani

  Printul Alwaleed bin Talal, unul dintre miliardarii Orientului Mijlociu si unul dintre actionarii companiei Apple, a declarat intr-un interviu recent ca urmatoarele 5 – 6 trimestre fiscale ale companiei Apple vor fi dominate de influenta lui Steve Jobs. Acesta sustine ca abia peste 2 ani de zile vom putea judeca actuala conducere a companiei Apple deoarece deocamdata Tim Cook urmeaza strategia de viitor planificata de catre Steve Jobs inaintea prematurului sau deces din luna octombrie a anului trecut. Printul sustine ca singuru domeniu in care Cook a schimbat cate ceva are legatura cu rezerva monetara a companiei Apple care a fost utilizata pentru mai multe achizitii si investitii anul trecut si anul acesta.

The strength of Steve Jobs is that he established a company that’s clearly moving on all cylinders and clicking very well. For the next five, six quarters, this will be still the legacy of Steve Jobs. I think maybe two years from now, we will see what happens with the new management.

  Adevarul este ca Steve Jobs nu putea lasa compania pe care a fondat-o si la care a muncit atat de mult fara o solida strategie pentru viitor si cred ca previziunile printului saudit se vor adeveri. Daca Apple urmeaza indicatiile lui Steve Jobs atunci compania va continua sa se bucure de acelasi succes ca si pana in prezent dar la un moment dat conducerea va trebui sa intervina si schimbarile strategice pe care le vor face vor mentine compania la nivelul actuala, o vor duce la un nivel mai inalt sau  o vor aduce la nivelul anilor ’90 cand Steve Jobs a salvat-o de la faliment.