Apple nu poate folosi gratuit denumirea iTV pentru viitorul sau televizor

  De ceva vreme se zvoneste ca Apple ar urma sa lanseze un televizor si opinia generala este ca acesta ar urma sa se numeasca iTV.  Probabil unii dintre voi nu stiu ca iTV este denumirea unui post de televiziune din Marea Britanie, un post de televiziune foarte popular care a avertizat compania Apple in legtura cu utilizarea acestei denumiri pentru viitorul televizor. CEO-ul postului de televiziune iTV s-a intalnit in anul 2010 cu Steve Jobs si a discutat despre problemele legate de marca iTV si atunci cei de la Apple au promis ca nu vor folosi denumirea intr-un viitor televizor. Recent acelasi CEO a scris din nou companiei din Cupertino exprimandu-si ingrijorarea cu privire la o posibila disputa legala intre cele doua companii.

ITV has written to Apple to warn the Silicon Valley technology giant off using its three-letter name for its long-awaited, “iTV” smart television. Adam Crozier, chief executive of Britain’s biggest commercial broadcaster, raised the issue with the company when he took the job in 2010, amid expectations that Apple would follow the pattern of branding used for its iPhone and iPad when it eventually cracked television.

  Desi Apple s-a tinut de cuvant si a lansat pe piata Apple TV-ul cu denumirea actuala si nu cu cea iTV care a avut-o in timpul perioadei de dezvoltare, nu se stie ce va alege Apple sa faca de indata ce un televizor in adevaratul sens al cuvantului ar urma sa fie lansat. Daca Apple va dori sa foloseasca termenul iTV atunci va trebui sa plateasca bani destul de multi operatorului britanic altfel s-ar putea trezi intr-o noua serie de procese precum cele pe care le are acum pentru iDevice-uri.