Prima Pagina Apple Apple ar putea construi un iPhone mai subtire multumita unor noi panouri...

Apple ar putea construi un iPhone mai subtire multumita unor noi panouri touch

  Lansarea noului terminal iPhone este departe, insa iata ca incep sa apara zvonuri privind componentele viitorului dispozitiv. Daca aseara am aflat ca lansarea ar putea fi “amanata” din cauza problemelor de productie a noului chip baseband, astazi aflam ca Apple ar putea folosi noi panouri touch in iPhone-ul sau. Aceste noi panouri, denumite in-cell, sunt mai subtiri decat cele utilizate in momentul de fata in terminale iPhone si ar permite companiei sa reduca grosimea dispozitivului, un lucru foarte important pentru telefoane mobile.

Apple’s new iPhone, which is expected to be released in the third quarter of 2012, is likely to adopt in-cell touch panels rolled out by Sharp and Toshiba Mobile Display (TMD), according to sources in Apple’s supply chain.An improvement in yield rates of the in-cell touch panels at Sharp and TMD has persuaded Apple to choose to cooperate with Japan-based panel makers, the sources noted. 

  Tehnologia in-cell presupune introducerea senzorilor tactili direct in filtrele de culoare ale ecranelor si nu deasupra acestora, asa cum sunt construite panourile actuale, iar Apple ar putea renunta la partenerii sai traditionali pentru a implementa aceasta tehnologie. Diferenta in dimensiuni a ecranului touch nu poate fi extrem de mare insa combinata cu alte modificari ale structurii interne ar putea duce la o scadere cu 1/2 milimetri a grosimii iPhone-ului. Desigur ca implementarea unor tehnologii noi implica si riscul producerii unui numar mare de terminale defecte insa Apple are obiceiul de a schimba rapid orice terminale cu probleme.

 • Mihai_rt

  Nu stiu de ce ar trebuii ca viitoarele modele sa fie si mai subtiri

 • Ca sa arate mai bine si sa fie mai usoare.

 • Claudiu daniel

  Da si ii pui o husa sau bumper si nu ai facut nimic, nu se vad 2 mm !! Daca ar mari bateria da dar altfel .. Si apoi prefer rezistenta asta de la 4 decat unul subtire si mai firav sau mai casant !!

 • Mihai gh

  @zaone mai subtire nu inseamna neeaparat mai usor:D

 • BtZ

  Iphone 4 rezistent? Ce gluma buna.

 • Pana la urma . Iphone 4s alb sau negru e mai frumos ?

 • Claudiu daniel

  BIZ daca va fi mai subtire sigur nu va fi mai rezistent decat 4 !! Si daca unii nu stiu sa ” dea” cu el de pamant nu inseaman ca nu e ! Oricum cum am dat eu cu el de pamant cred ca nu a dat nimeni…. Trebuie sa si stii sa dai cu el ….

 • asualex51

  mai bine sa lase toch ul asa cum e ca e ff bun , daca l ar incorpora in display ar fi nasol rau pt k atunci cand al vei lovi , ghici ?! se sparge display ul !!! deci mai bn schimbi un toch decat un display

 • gaby

  asualex51….ca fapt divers daca nu stii nu te baga….schimba tu doar touch-ul la iph 4 =))=))=)) daca nu intelegi intreaba pe cineva care are experienta in service=))