Prima Pagina Noutati In Fort Lee cetatenii risca sa fie amendati daca scriu mesaje pe...

In Fort Lee cetatenii risca sa fie amendati daca scriu mesaje pe telefon in timp ce se plimba pe strada

  Americanii s-au grabit sa interzica vorbitul la telefon si scrisul de mesaje pe telefon in timpul conducerii unui autovehicul, iar acum fac primii pasi spre interzicerea scrierii mesajelor pe telefoane mobile in timp ce utilizatorii se plimba pe strada. In Fort Lee, New Jersey, cetatenii risca sa fie amendati daca sunt observati de agentii de politie in timp ce se plimba pe strada si scriu un mesaj SMS. Interdictia vine in urma cresterii numarului de persoane care trec strada prin locuri nepermise si cauzeaza accidente din neglijenta.

People caught texting on their mobile phones while walking face being fined by police in a US town. The clampdown comes after a rise in the number of jaywalking incidents, where pedestrians cross roads illegally or recklessly, instead of using marked routes. Officers in Fort Lee, New Jersey, have said some people are constantly putting themselves at risk of being hit by vehicles because they do not pay attention. Police are stepping up patrols looking for “dangerous” walkers who are not obeying the rules of the road. They have been handing out leaflets warning pedestrians about the crackdown.So far this year, more than 20 people have been hit by cars in Fort Lee.

  Spre deosebire de Romania, in SUA trecerea strazii prin locuri nepermise iti aduce o amenda de aproape 100$ si acolo oamenii legii iau foarte in serios acest lucru. Deocamdata in Fort Lee cetatenii sunt atentionati ca vor primi amenzi daca scriu mesaje pe telefon in timp ce se plimba pe strada si probabil il urmatoarele luni vom auzi si despre primele persoane amendate. Desi ideea din spatele interdictiei pare a fi buna, cred ca limitarea drepturilor cetatenilor intr-un asemenea mod nu poate sa genereze decat multe contestatii ale amenzilor.

 • deci ne putem uita la videoclipuri si sa ne jucam pe strada:)))

 • F1rE

  Vorbim pe facetime direct da :))))))

 • Bobytza

  Nu pentru asta s-a inventat Siri ? Ii spui politaiului ca interactionezi cu telefonul nicidecum ca scri mesaje. Iar cu asta poti sa bagi o scuza daca cumva te-a prinsa ca scriai mesaje. Ii spui ca doar setai limba la Siri :)) Sau ca Siri ti-a cerut parola de la cont ;))

 • george

  bravo la noi in romania daca te calca un dobitoc pe trecerea de pietoni si mai are si este si plin de bani si relatii si vreo masina super traznet risti sa fi amendat sau chiar bagat in puscarie ca i-ai murdarit aluia masina de fizte sau i-ai strambat capota:)

 • Hybrid

  George , trist si adevarat din pacate

 • claudiu91

  Nu cred ca o asemenea aberatie va putea ajunge o lege… e pur si simplu absurd!!!

 • Anonymous

  De la ce spui tu George si pana la interzicerea trimiterii sms-urilor in timp ce te plimbi e cale lunga. Mi se pare deplasata ideea, nu buna. Ce-ar fi sa nu ne mai plimbam deloc pe jos sau sa ne plimbam doar in spații special amenajate, nu de alta dar incurcam buna desfășura

 • Cristi

  De la ce spui tu George si pana la interzicerea trimiterii de sms-uri in timp ce te plimbi e cale lunga. Ce-ar fi sa nu ne mai plimbam deloc sau sa o facem numai in spatii special amenajate? Nu de alta dar incurcam buna desfășurare a traficului

 • Ce sa zic, niste cretini..